28.09.2008

Fiorentina 1-0 Genoa


Çok önemliydi bu maç, bu sezon Roma ile birlikte lige beklenmedik derecede kötü başlamıştık. Genoa da Milito önderliğinde lige beklenenden çok daha iyi girmişti. Yine Gilardino'nun tek golü ile 1-0 kazandık ve derin bir nefes aldık.

Oyuna bakmaksızın bir şekilde maçı kazanmak lazımdı. Beklentilerim ortada geçen bir maçta golü bulup zor da olsa kazanacağımız yönündeydi. Ancak maç sonrası yorumlara bakıp özeti de izleyince galibiyetin iyi bir oyunla geldiğini görüyoruz. Bu galibiyete çok ihtiyacı vardı takımın. Maçtan kısa süre önce Juventus da berabere kalmışken bu üç puanın keyfi daha da arttı.

Hafta içi Şampiyonlar Ligi'nde de iyi bir oyun izlemeyi umuyorum. Lyon maçındaki saçmalığa imza atmasak yeter bana, 2-0'dan o maçı vermeyi hala aklım almıyor çünkü, böylesine hücum gücü olan takım neden geriye yaslanır ki..

1 yorum:

Cenky dedi ki...

Uluslararası tecrübe eksikliği ile açıklanabilir bu geriye yaslanma ancak. Ha bu oyuncu değil tabi, takım olarak o maçlara yaşamış olmakla ilgili bir konu. Takım en nihayetinde bir organizmadır ve etkilere verilen tepkilerin alışkanlık haline dönmesine yaşanmışlık ya da tecrübe sayısı ile doğru orantılıdır. Bu yıl ben fazla bir şey beklemiyorum Viola'dan Şampiyonlar Ligi'nde, önemli olan ligde tepede olmayı ve bu lige katılabilmeyi alışkanlık haline getirmek. Umarım seneye gönlümüzün dediği olur ve Fiorentina'nın ve Galatasaray'ın aynı grupta olduğunu görürüz.

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO