31.08.2008

Kayserispor 0-0 Galatasaray

Lincoln yoktu, buna herkes hazırdı ve herkes bekliyordu. Ancak Mehmet Topal'ın olmaması sürprizdi. Sağ bekte Bükreş maçının üstüne yine Linderoth beklenmiyordu aslında. Ben Barış ve Linderoth'u görünce sağ bekte olanı Barış sanmıştım ama öyle değildi. Barış'ın erken gelen sakatlığı Mehmet Topal'ı yeniden olması gereken yere getirdi. Lincoln'ün yokluğu hissedilmedi bile takımda, Kewell ve Arda yeri geldiği zaman O'nun yapması gerekenleri fazlasıyla yaptı. Lincoln'e faul aldırıyor kart aldırıyor dediler, orta sahanın hücum kısmındaki üçlü faulleri de aldırdı, topu da kullandı.

Kayseri eksiklerini fazlasıyla hissetti, açıkçası çok daha fazla etkili olacak bir rakip bekliyordum. Yine de lige Sivas deplasmanı ile başlayıp içeride kağıt üzerinde ligin en güçlü kadrosuna karşı 6 eksikle mücadele edip iki maçta da gol yememek önemli bir başarı. Cangele veya Purovic sakat olmayıp sahada olsalardı Aghahowa ile birlikte mükemmel işler yapabilirlerdi. Kayserispor 4 büyükler dışındaki 14 takım arasında açık ara en iyi takım görünümünde şu anda. İlerleyen haftalarda tam kadro oldukları zaman şampiyonluk adaylarını çok rahat tehdit edebilirler.

Tekrar Galatasaray'a dönelim. Bugün konuşulacak iki isim daha var : De Sanctis ve Baros. Bu sezon Aykut'un kalede olduğu tüm resmi maçları gol yiyerek kapatan Galatasaray'da artık De Sanctis'i deneme zamanı gelmişti. Maçın kaderini etkileyebilecek tek pozisyonda da Olembe ile birlikte De Sanctis'in imzası vardı, mükemmel bir top çıkarıp telafisi çok zor olan bir golü engelledi. Bunun dışında da pek fazla top gelmedi, Mehmet Topuz'un uzaktan şutunda da sorun yaşamayınca maçı kendi adına başarılı tamamlamış oldu. Bir diğer isim de Milan Baros'tu. Son 16-17 dakikada oynadı ve pek de etkili olamadı ki zaten oyuna girip de herşeyin kaderini değiştirmesini beklemiyordum. Biraz hareketli olup etkili olmaya çalıştı ama Kayseri savunmasının arasında o da Ümit Karan gibi kayboldu. Önümüzdeki maçta daha fazla süre alırsa kendisinin son durumu ve formu hakkında çok daha net yorum yapılabilecek.

Sezonun daha 2. haftasında puan kaybı yaşanmış olsa da böylesine zorlu bir deplasmandan alınan 1 puan asla başarısızlık olarak görülmemeli. Skibbe yine gereken yerlerde oyuna müdahele edip izleyenleri tatmin edecek doğru hamleleri yapamadı ama bu milli maç arasında düşünüp en doğruyu bulmak için bol bol zamanı var. Ancak şunu demeden geçemeyeceğim, Lucescu'dan sonra hem de O'nun döneminden çok daha korkak bir Galatasaray var şu an ortada. Böylesine çekingen ve korkak bir oyun oynatacağı bir takımda olmadığını birilerinin Skibbe'ye hatırlatması lazım.

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO