7.09.2008

Fotospor

Şu gazeteyi ciddiye alıp da bloga taşımadım elbette, alıp da okumam bile. Ancak netgazete.com'dan başlıklara bakıyordum maç hakkında neler yazılmış diye. Onlarca gazete içerisinde bir tanesi gözüme çarptı. Onu da görüyorsunuz zaten.

Herkes dostluk havasında geçen, olaysız ve sakin biten maçın ardından gelen galibiyeti ön plana çıkarmış. Oradaki ortamın beklendiği gibi sıkıntılı olmadığı söylenmiş ama Fotospor boş durmamış elbette. "Osmanlı Tokadı" diyerek Semih'e de eskilerden bir başlığı yapıştırmışlar ve bu manşeyi uygun bulmuşlar. Ne denebilir ki, herkes akıllı uslu dururken eski defterleri açmak, 100 yıl öncesine gönderme yapmak.. Dahası çizilen karikatürde de topun ağları yırtıp Ermenilerin suratına geçirilmesi ise ayrı bir ayıp. Euro 2008'de takımımızdan döner yapan İsviçre basınından ne farkımız kalıyor böyle olunca ? Hani saygısızdı, kötüydü, ahlaksızdı onlar ? Başkası yapınca kötü, biz yapınca birşey yok sadece espiri.

Fotospor yetkilileri farkında mı bilmiyorum ama dün maçı kazanan Türkiye'ydi, Osmanlı Devleti değil.

O anasayfadaki diğer komik haberlere değinmiyorum bile.. Podolski, Arda, Koeman...

Bravo Fotospor, aynı çizgiyle devam(!)

1 yorum:

Yağız Gönüler dedi ki...

Gerek imtiyaz sahibi Mustafa Küçük'ü -ki aslında sağlam gazetecidir-, gerekse genel yayın müdürünü tanırım. Gazete 3-5 adamla döner. Döner derken sermaye olarakda öyle. Dolayısıyla normal görüyorum gazetenin balonlarını :)

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO