7.08.2009

FC Levadia

Kuradan çıkabilecek takımlara bakalım öncelikle: Lech Poznan, Amkar Perm, NAC Breda, Teplice, Levadia. Bence Levadia bunların içindeki en kolay 5 takım değil. Şu kurada NAC Breda veya Teplice'i tercih ederdim, Lech Poznan zaten bu grupta diğer takımları eleyecek güçte olduğundan tercih dışı kalırdı Amkar ve Levadia ile birlikte. Tur yine gelir o konuda şüphemiz yok da Rus ve Estonya ekipleri hoş değildi Hollanda ve Çek takımları dururken. Tobol eşleşmesinin farklı galibiyetlerle geçilemeyeceğini yazdığımda hak verilmemişti genel olarak ancak durum ortadaydı. Yine aynı şekilde şu takımlar arasında Amkar ve Levadia'nın daha zorlu olacağını düşünüyorum. NAC Breda'yı oynamadan geçer giderdik, ligi yeni başlamış veya başlamamış takımlar hep tercihimdir bu elemelerde. Amkar ve Levadia'nın ligleri devam etmekte bir süredir, bu yüzden çekiniyorum.

Neyse bırakalım bunları, bize çıkan takım Levadia, diğerleri ile ilgili daha fazla yorum gerek yok. Levadia'nın oynadığı Meistriliiga'da sezon devam etmekte ve 36 haftalık sezonda 21. hafta geride kalmış durumda. Rakibimiz Levadia ise 18 maç oynamış, elemelerin bunda etkisi var muhtemelen. Liginde 18 maç oynayan bir takımla karşılaşmak her şartta zordur. Neyse ki arada 2 lig maçı oynayıp sezona kafa olarak da resmen başlamış olacak oyuncularımız. Bu açıdan bakınca Netanya'dan zor, Tobol'dan kolay olmalı bu eşleşme. Aradaki şu milli takım maçlarıyla sezonun temposu durmadan devam edecek çoğu oyuncu için. Bu da endişe etmemek için yeterli bir sebep.

Levadia ile ilgili bir kaç bilgi ile bitirelim, 22 Ekim 1998'de kurulmuşlar Maardu şehrinde. 2004'te başkent Tallinn'e taşınana dek isimleri FC Levadia Maardu'ymuş, taşınma işleminden sonra FC Levadia Tallinn olmuş. 1998'de kurulan takım 1999'da 1. Lig şampiyonu olmuş hemen. Kulüp ligi kazandığı bu ilk sezonunda Lig Kupası, Estonya Kupası ve Estonya Süper Kupası'nı da kazanıp 4 kupayı birden süpürmüş. Bu nasıl bir giriştir anlamadım ben, ilk sezonunda bunları yapar mı bir takım. 1998'de aslında FK Olümp Maardu imiş isimleri ancak metal firması OÜ Levadia sponsor olunca isim değişmiş. Ancak Ekim 98'de kurulan takımın nasıl 2. Lig'den 1. Lig'e terfi ettiğini çözemedim. O dönemde lig bitmeye yaklaşmış ve kimlrin yükseleceği belli olmuş olmalıydı. Neyse 180 dakika maç yapacağımız bir takım için bunlar soru değil, farkımızı atıp geçebilelim de onların nasıl sinsi gibi 1. Lig'den işe başladıkları gizemini korusun.

7 yorum:

Sarp dedi ki...

Levadia bir metal üretcisiymiş ve ikinci lig takımı FK Olümp Maardu'Ya destek olmaya kara verince FC Levadia olmuş adları olmuş, o sezon sonunda da birinci lige yükselmişler.

SK FC Levadia was founded in 1998, when metal manufacturer OÜ Levadia accepted to support Estonian Esiliiga club, FK Olümp Maardu. For the honor of new sponsor, FK Olümp Maardu changed its name to FC Levadia. Successful cooperation followed helping the club win the Esiliiga and promotion to the Meistriliiga.

kaynak:wikipedia.

firat selcuk dedi ki...

evet ben de oradan alıntı yaptım yazarken de hala anlayamadım 98 sonunda kurulup da nasıl hemen 1999'un başlarında başlayan 1. lig'e yükseldiklerini..

uykutu dedi ki...

korkum o ki iddaa galatasaray'ın son performansından sonra handikap verecek bu maça (:

Sarp dedi ki...

Aslında, 98 sonunda kurulmamışlar. Ligde zaten mücadele ediyorlarmış, o arada sponsorluk anlaşması imzalanmış. Anladığım kadarıyla durum bu.

firat selcuk dedi ki...

@sarp,
ama kulüp sayfasında kuruluş tarihi 22 ekim 1998 yazıyor.. zaten ilk senede şampiyonluk dahil 4 ulusal kupayı da alıyorlar, böyle bir takımın o döneme kadar hiç kupasının olmaması garip olurdu..

sponsorun da desteğiyle direk en üst ligden başlamışlar sanırım, anladığım bu benim..

Sarp dedi ki...

@artemio frnachi,

Bu takımın eski adı FK Olymp Maardu'ymuş ve Levadia sponsor olduktan sonra isim değiştirmişler. Google'a yazınca -94 de Estonya Kuapsı'nda oynadıkları maç skoru çıktı.

Olayın sırrını sonunda çözebildik galiba.:))

93ESTONIAN FA CUP 1993/94

[with thanks to Tonis Eerme]

1st round
FC Lelle vs Olymp Maardu 6:5 pen (3:3 ot, 2:2 n)

umutation! dedi ki...

ben bu sene kupayı istiyorum. o yüzden levadiaymış NACmış kim gelirse gelsin, rakibin kim olduğu farketmez. eğer kupayı alacaksak hepsinden daha çok haketmemiz gerekiyor sonuçta, hepsini yenmeliyiz.

kafam rahat o yüzden...=)

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO