5.08.2009

Ülkersiz Mor Forma!

Bugün saat 19.25'te aldım mor formamı. Saat 22.10 itibariyle görüntüsü budur. Altta da aşama aşama ülker logosunun yok oluşu var. Ne bir iz kalıyor ne bir leke, tertemiz ve hasarsız bir forma elde edilebiliyor.

Ekleme, Saat 22.48 : Gelen yorumlar üzerine buradan anlatayım. Tırnakla formadan ayıra ayıra kaldırdım baskıyı. Uçtan hafif kalkıp çekilebilecek duruma geldiği zaman da gererekten ağır ağır çektim. Biraz uçlardan kaldırıp hafifçe çekerek yok edebilirsiniz. Zaten tırnakla kenardan kazımaya başlayınca anlayacaktır herkes nasıl olduğunu. Bazı yerler kolayca çıkıyor bazıları zorluyor. Mesela E harfine geldiğimde kenarlarından kaldırtıp çekmeye başladım, E'nin yarıdan fazlası sıyrıldı geldi. K'nin yarısı ise çok zorladı. 15-20 dakikamı aldı. Sertçe değil hafif hafif çekip kazıyarak yapın bu dediklerimi, hızlıca yapayım derseniz zarar verirsiniz. Tırnak kumaşa takılır belli mi olur, dikkatli olun, ben öyle bir şey yaşamadım ama aklım çıkacaktı ya söktürürsem kumaşı diye. Bir de şu var elinizle içten dıştan bastırıp çok az sürtünme yapıp hafifçe ısıtın sökmeye uğraşacağınız tarafı, o şekilde daha rahat oluyor. Ama sakın ütü veya benzeri şeylerle ısıtayım demeyin, üstüne havlu/gazete koysanız bile ülker baskısını daha da sağlamlaştırırsınız sökeyim derken. Sonuçta sıcak baskıyla yapılıyor bu, "ısıt dedin de ısıttık iyice yapıştı" demeyin bana sonra. Sadece iki elimizin arasına alıyoruz ve ellerimizin arasında baskı yapacağımız kısım varken hafifçe sürtüyoruz birbirine, hepsi bu. Eliniz dışında herhangi bir yöntemle ısıtayım demeyin. Zaten ısıtma da denemez, yumuşatıyoruz o şekilde, elimizin ısısını alsa yeter sürtmeye bile gerek kalmayabilir, keyfe kalmış o kısmı.

39 yorum:

demiycem dedi ki...

forza eti !

siriusjames dedi ki...

Sadece mor formada hasarsız çıkıyormuş sanırım Ülker kısmı. Bu demek olur ki mor formayı alıyoruz :) Zaten parçalı her sene çıkacak ve bu sene pek beğenmedim. Mor büyük ihtimal bir daha çıkmaz, o yüzden mor almak en iyisi sanırım :)

siriusjames dedi ki...

Bu arada arka arkaya olacak yorumlar kusura bakma; ama bildiğimiz kitap arkasındaki etiketi soyar gibi yolarak mı çıkarıyoruz Ülker yazısını?

brkcn1027 dedi ki...

Tamamen el emeği göz nuru mu :)

Erhan dedi ki...

Fenerbahçeli'yim ama diğer takımların formasını da çok giydim arkadaşlar sayesinde kahvehanede maç izlerken dahi. Sorun etmem hiç böyle şeyleri ve azıcık para arttırabilsem gider alırım mor formadan, giyerim de çekinmeden doğrusu. (:

alessio cerci dedi ki...

millet bide bok atar şimdi bunda ülker yok çakma bu forma diye.töbe töbeee:D

firat selcuk dedi ki...

a.cerci, yanımda store'a ödeme yaptığım kartın slipiyle gezerim sırf öyle diyene kapak etmek için :))

omega dedi ki...

O zaman birincilik telini haketmişsin :)))
En birinci sen oldun :)))
Şaka bir yana, bir furya başlar bu post sonrası.

MithrandiR dedi ki...

Cidden iyi cesaret ya bişey olsaydı kumaşa ama güzel olmuş riske değmiş =)

M.T dedi ki...

olmadı ısınamadım şu mor formaya. şimdi yarın ali sami yen'de milletin üstünde görünce çok tuhaf gelecek. en hazetmediğim renktir mor yaa :(

Emre Yılmaz dedi ki...

nasıl yaptığınıda bi açıklasan :) yarın akşam lazım olacakta

tanjue dedi ki...

10 numara hareket olmuş Artemio. Ellerine sağlık...

firat selcuk dedi ki...

emre, yazdıgımı mı detaylı okumadın sanırım :)

Tuğçe dedi ki...

Ben Ülker'i çıkarmayı başardım ama tabandaki beyaz kısım kaldı, daha da beter bir görüntü oluştu.. O kısmı da zorlasam tırnağımla çıkarabilme gibi bir şansım olabilir mi acaba? Tırsıyorum kumaşa zarar gelecek diye :D

os dedi ki...

abi benim elim işlemez böyle şeylere de, güzel olmuş hakikaten, bir de üstünde bi fotoğraf alalım senden..
nasıl durmuş, nasıl etmiş...

o değilde ben de alsam bi forma benim ülkerimi kaça sökersin ?

firat selcuk dedi ki...

@tuğçe,
yavaş yavaş yap çıkar mutlaka, bende hiç iz yok tertemiz :)

@os,
sen formayı al da çıkarması kolay iş, ücret istemem, ama illa ki ben karşılığını veririm dersen bir tane 1.5 litre ice tea veya 1 tane kinder sürpriz yeter :)

maksimroger dedi ki...

mor formanın kumaşı diğer ikisinden farklı olduğu için onları denemeden önce daha dikkatli olunmalı derim.

Yavuz Karaaslan dedi ki...

Bir daha forma almayacaktim ama madem o rezil Ulker yazisi cikiyor, o zaman ben de bir mor formadan alacagim. Bu sene forma alacagim son sene olacak gibi gozukuyor, bu serefsizler bir yolunu bulur seneye sokturtmezler.

Volvox dedi ki...

Hayırlı olsun Franchi ;)

os dedi ki...

eyvallah.. bu manayla bi haftasonu izmir yaparım madem :)

Jumbacho dedi ki...

Acaba 2 sene önceki isim baskısıda cıkıomu bi bilginiz var mı :)

SHEzoFRen dedi ki...

Arkadaşlar dogru bizde haz etmiorz ülker yazısından ama ondan da iyi bi para laıorz onun sayesinde trransfer yapıorz zdiyebilirz d:Ama GSStor'da ne uyanıkmış :DReklam ücreti alıo sonra taraftarlara cıkarttırıo yazıyı :D:D

os dedi ki...

o değilde, bu akşam sahaya çıkıyorlar bu formayla, bakalım saha da nasıl olacak, nasıl görünecekler :)

firat selcuk dedi ki...

@SHEzoFRen,
parayı alan store değil, reklamı çıkarttıran da onlar değil..

istesem şu an koldaki avea'yı ve öndeki türk telekom'u da çıkartırım, zor bir şey değil.. bunun store'un uyanıklığı/çakallığı ile ilgisi yok..

Umut dedi ki...

10 numara açıklama olmuş.Eline sağlık:)

mechastyler dedi ki...

Hah, mor forma böyle daha cazip hale geldi işte :)

bilog dedi ki...

Formayı bu halde Store'a götürüp isim yazdırmak isteyince ne derler acaba? Çok meraktayım :)

Bu arada bunu anca sen başarabilirdin. Tebrikler.

firat selcuk dedi ki...

blogdaki yazıyı gösteririm ülker niye yok derlerse :) fontlar gelince hemen baskı yaptırmaya giderim zaten.. çok eğlenceli olacak bu formayı gördüklerinde :)

Unknown dedi ki...

Çok başarılı, ama ben yapmaya korkarım herhalde bunu elim çok sakardır :(

ok dedi ki...

öndeki türk telekom reklamına da aynı muamele yapılabilir mi? yapılabilirse hemen alıyorum 1 adet bu formadan.

firat selcuk dedi ki...

@ok, yapabilirsin aynısını, zira ülker de telekom da avea da aynı sistemle yapıştırılıyor formaya.. reklam kumaşın üstünde desen gibi değil de böyle baskı olsun yeter ki..

ok dedi ki...

acaba bir iki gözü kara arkadaşı daha mı beklesem ne yapsam, 89lira az da değil :)

parçalı replica sını deneyen varsa yazarsa o da çok iyi olur

firat selcuk dedi ki...

parçalını replicada olmaz bu olay, orada baskı değil kumaş olarak geliyor reklam.. kumaşın üzerinde bir desen gibi yani..

ok dedi ki...

peki başka hangi formalarda sıcak baskı şeklinde? olaya uyanıp değiştirme şansları var mı acaba? yoksa kumaşın yapısından dolayı mı böyle yapıyorlar?

firat selcuk dedi ki...

beyaz formada da bu şekilde ama parçalının hem replica hem de maç forması olanında baskı şeklinde değil ülker..

ok dedi ki...

hmm sağolasın

Comertsk dedi ki...

GSStore un sanal mağazasından meşakkatli bir maceranın ardından bende bugün mor formama kavuştum-ilk önce kargo yanlış adrese göndermiş ki o kadar detaylı bir adresi nasıl başardılar da yanlış bir yere gönderdiler aklım hala almıyor.Neredeyse ''google earth'' den evin koordinatlarına bakıp yazmadığım kalmıştı.Neyse sonra bi şekilde elime ulaşan siparişin bedeni yanlış gelmiş.Fakat denedim ve forma üzerime gayet iyi oturdu.Açıkcası bi daha da uğraşmak istemiyorum kargoyla fln.Bu da sanal mağazadan son alış verişim oldu-.Sayende az sonra şu cibiliyetsiz karakterli ülker reklamından kurtulacağım.Umarım elime yüzüme bulaştırmam.İşlem sonucunu yine burada sizinle paylaşırım...

Comertsk dedi ki...

Yaklaşık bi 4-5 saat uğraşmama rağmen sadece ''r'' ve ''e'' harflerinin bir kısmını sökebildim.Kumaşta yer yer bozulmalar da oldu.Keşke hiç girişmeseydim diyorum şimdi.Hatta biraz daha sabredip almayıp ''ülker''siz versiyonunu bekleseydim diyorum.Aferin ülker harika bir sponsorluk sana karşı nefretim biraz daha arttı.Ne vardı şu logoyu mor formaya mor veya beyaz renklerde iliştirseydiniz...

Gökhan dedi ki...

Dostum parcali forma ile morun kimasi ayni mi? Parcali formada da uygulamaya kalksak patlar miiyiz? :)

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO