27.08.2009

Şampiyonlar Ligi 2010 : Gruplar

Hemen giriselim degerlendirmeye; tek tek uzun bir degerlendirmeye gerek yok sanirim..

B grubu isin ulkemizi ilgilendiren kismi.. United rahat bir sekilde lider cikacaktir.. Besiktas acisindan bakicak olursak gruplara, fiksturun 2 acidan onemi var.. Birincisi United ile son maclarda karsilasmak.. Yani gruptan cikmayi garantilemis bir Manchester United ile İnonu'de oynamak hesapta olmayan puani hanesine yazmasina neden olur Besiktas'in.. İkincisi ise CSKA ile yine son maclarda karsilasmak.. Fenerbahce'nin basina gelen olaydan hatirlayacagimiz gibi Rusya Ligi, Şampiyonlar Ligi'nin son maclarina dogru bitiyor ve futbolcularda ister istemez bir tatil havasi olusuyor.. Bunlar isin futbol disindaki etkenleri.. Tabii ki oynamadan hic bir basari beklememek lazim.. 2. torbadan CSKA'nin gelmesi sansli bir cekimdir ama Zico mac oncesi analizde pek zorlanmayacaktir.. Wolfsburg'a gelince 4. torbanin en zorlu takimi geldi diyebiliriz.. Almanya'nin da pek avantaj olacagini sanmiyorum zira buna karsi onlemleri aliyor artik Alman klupleri.. Ancak Berlin gibi istisnalar disinda tabii ki.. Tahminim United ve Wolfsburg gruptan cikar.. CSKA ve Besiktas'tan biri ise Avrupa Ligi'ne doner..

Enteresan gruplara gelirsek tabii ki C ve F gruplari one cikiyor hemen..

Dun Fiorentina'ya uygun gorduk, franchi'nin beddualari sonucsuz kalmadi ve Milan'in grubuna dustu Real Madrid.. Bu grupta Kaka tekrar San Siro'ya donuyor, hemen ilk akillara gelen.. Taraftarin reaksiyonu soru isareti ama genel olarak taraftarın Galliani'yi sucladigini biliyoruz.. Zurich tum takimlara 6 puan dagitmak icin gelmis gozukuyor.. Real Madrid isi siki tutup rahat lider cikacaktir.. Milan ise her ne kadar zayif gozukurse gozuksun ikinciligi Marsilya'ya birakmaz..

F grubu ise 2. torbadan Inter geldigi andan itibaren gulumseten bir grup.. Ibrahimovic - Eto'o takasindan sonra iki oyuncununda yillardir oynadigi sahaya "deplasman" adi altinda gitmesi en onemli nokta.. Inter'in Sampiyonlar Ligi'nde gruptan cikmaktan baska yaptigi bir is yok Dinamo ve Rubin kendi aralarinda oynadiklari maclarla Avrupa Ligi'ne gidecek takimi belirler.. Guardiola vs. Mourinho grubu tam.. İkiside hazir.. Bence gruplarin en onemli 2 maci olacaktir..

Son olarak G grubu Avrupa Ligi'nde olsa sasiracak insan sayisi cok az olurdu saniyorum.. Fikstur icin buraya..

2 yorum:

os dedi ki...

Beşiktaşlılar bu gruptan çıkamayacaklarını düşünüyorsa, nasıl bir gruptan çıkacaklar.. CL olayı bu yani..

yok şu torbadan bu geldi, bu torbadan o geldi gibi ağlanmalar yersiz, çünkü torbalar ortada.

Ben yine de beşiktaş'tan ümidi kesmedim, cska-wolfsburg arasındaki 2 maçta beraberlikle biterse, bjk aradan sıyrılır gider.

Tugay Yılmaz dedi ki...

Demiycem,
Beraber takip edecegiz olanlari,Besiktasin rakibi Besiktas olur.

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO