12.08.2009

Floransa'ya Transfer Yağmuru

Daha sabaha karşı uyumadan önce çemkirmiştim Zanetti transferine. Şans mı diyeyim ne diyeyim bilemedim uyanır uyanmaz transfer yağdı gökten adeta. Corvino yaşlıları takıma doldurduktan sonra en iyi yaptığı işe yöneldi ve genç yıldız adaylarını birer birer kulübe kazandırmaya başladı. Kuzmanovic ve Jovetic transferlerini yapan adamın da bu tip hamlelerle kendine gelmesi lazımdı bu sezon ve gayet başarılı oldu.

Gelelim transferlere, ilk isim bir kaç gündür peşinde koşulan Boca Juniors'un genç savunmacısı Ezequiel Munoz oldu. Ekim 1990 doğumlu Munoz bu sene çok zor oynayacaktır takımda, muhtemelen 21 yaş altı takımla çıkar maçlara ya da kiralanır alt liglere. Kendisinin yarın Floransa'ya gelip sağlık kontrolünden geçmesi bekleniyor.
İkinci ve daha sansasyonel olan isim de Eduardo Salvio, sağ kanatta önümüzdeki yıllarda sıkıntı çekilmeyeceğinin kanıtı bu isim. Henüz sözleşme yenilememiş olan Mario Santana için de önemli bir mesaj oldu bu, ya istenen miktara imza atacaktır ya da sene sonu yollar ayrılacaktır bu transferden sonra. Neyse biz gelelim bu transfere, aynı gün iki tane 1990 doğumlu oyuncu açıkladık ki bu isimlerle bu sezon 1990'lı sayısını 3'e yükselttik. Geleceğe yönelik kritik ve önemli adımlar bunlar ki Salvio geleceğe yönelik olmamamlı bana kalırsa, sol kanatta Jovetic, sağ kanatta Salvio ile uçmaya niyetlenir bu takım. 2 aylık sinir-stres savaşından sonra transferde ilk defa içim rahat sanırım. Salvio'yu duyunca başka isim sandım ancak tahmin doğru çıkınca gülümseme yerleşti suratıma.

Bir de bugün bu isimlerin yanında Sao Paulo'dan Miranda'nın da bize geleceği söyleniyor. Bunun yanında Lugano'nun imza atacağı takımın Fiorentina olduğu dedikodusu ışık hızıyla yayılmakta ki bunun doğru olup olmadığını görmek için 4 gün kaldı önümüzde. Fiorentina yönetimine sesleniyorum buradan : 2 aydır işkence çektirip 1 günde transfer overdoseundan adamı öldürmek niyetindeyseniz bilelim!

4 yorum:

baha dedi ki...

uruguay medyasindan haber, fiorentina ile anlasmis sanirim lugano.

http://www.tenfieldigital.com.uy/servlet/hntdide?0,0,5%2F,1,59882,1,0,0

Can dedi ki...

Lanus taraftarı Arjantinli bir arkadaşıma mail attım Eduardo Salvio ile ilgili. Zamanında Acosta'yı ve Valeri'yi Galatasaray'a yollamayı çok istyordu. Yakın zamanda fanatik taraftar gözünden bilgiler ulaşır elimize. Paralar repoda değilmiş belli ki :)

Adem dedi ki...

Salvio mükemmel bir transfer. Tebrikler Fiorentina'ya. Yeni idolünüz hayırlı olsun...

Bahadır dedi ki...

fenerbahçe'ye geri dönüyor diye duydum lugano'yu

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO