31.08.2009

Zdravko Kuzmanovic Yolcu Mu ? (Gitti Bile...)

Bu sezonun en büyük bilmecelerinden biri oldu Kuzmanovic. Geçen sezonki form düşüklüğünün acısını çekiyor şu an kadroya bile girmekte zorlanarak. Transferde son güne girmişken alıcıları var ve 8-9 Milyon € karşılığında gitmesi an meselesi. Stuttgart ve Sevilla transferdeki en ciddi iki kulüp. Kuzmanovic şu anda takımdaki 4. tercih konumunda, Zanetti, Montolivo ve Donadel'in ardında sıra bekliyor. Ayrıca formadaki 4. sıra kontenjanı için genç Di Tacchio da kendisini safdışı bırakabilir. Durum böyle olunca Kuzmanovic ve Dünya Kupası'nda oynama şansını kaybetmek istemiyor ve gitmeye sıcak bakıyor. Halbuki Melo'dan sonra forma şansı bir kat daha artmış ve Montolivo ile birlikte orta ikilinin değişmezi olma şansını yakalamıştı. Kendisine şans verilmedi sezonunun ilk resmi maçlarında, bir iki defa oynatmayı denesek olumlu sonuç alabilirdik belki ama Prandelli inatla Donadel ve Zanetti'yi tercih etti Montolivo'nun partneri olarak. Ne kadar formsuz olursa olsun aynı transfer döneminde Melo'dan sonra Kuzmanovic'i de kaybetmek orta saha kalitemize güçlü bir darbe vuracak. Tabii transferi gerçekleşmeyebilir son 24 saat içerisinde, ben de gayet mutlu olurum. Yönetim satmak için ekstra çaba harcamıyor her ne kadar her an gidebilecek olsa da 22 yaşında ve geleceği son derece parlak bir ismi yok pahasına yollamayı kimse istemez. Oyuncu devamlı oynama garantisi alırsa gidecek, yoksa gittiği yerde de yedek kalacaksa Fiorentina'da kalıp formayı ele geçirmeyi tercih edecektir. Kendisi giderse Edinho ve Dzemaili takıma gelebilir ki Zanetti'den iyi olacakları kesin. Ancak Dzemaili de oynamak istiyor olası bir Dünya Kupası şansı için. Bu yüzden Zanetti'den kaliteli olsa da Fiorentina'ya gelmesi formasının garanti olduğu anlamını taşımıyor, nasıl bir tercih olacak, 24 saatte neler yaşanacak çok merak ediyorum.

Ekleme, 15.45 : Bunları yazarken Stuttgart'ın teklifinde sona gelindiği ancak kesin bir şey olmadığı yazılmaktaydı. Gelen yorumda da görüldüğü üzere transfer resmileşti ve Kuzmanovic 8 Milyon € karşılığında Stuttgart'ın yolunu tuttu. Hleb ve Kuzmanovic Stuttgart'ı yeniden şampiyon yapar mı bilemem ama yeniden tepedeki takımların seviyesine geldiler. Ayrıca Beşiktaş bekleseydi Yıldıray'ı da ucuza kapatabilirdi bu transferden sonra. Boşuna Delgado'yu da küstürdüler. Gerçi Tabata mı Yıldıray mı deseler cevap Tabata olur da ekonomik de düşünmek gerek bu devirde. Sanırım Beşiktaş ve ekonomi lafını aynı cümlede kullandığım için gözlerinin önüne Demirören'i getiren Beşiktaşlı arkadaşlar kahkaha atıyorlar bana şu an.

İşin daha ilginç bir tarafı var ki o da Corvino'nun açıklamaları :

- Kuzmanovic'in yerine takviye yapmayacağız çünkü Prandelli böyle istiyor, bunun takım içerisinde çözülebilecek bir sorun olduğunu söylüyor.

4 yorum:

Tsinayac dedi ki...

bitmiş galiba transfer...stutgart almış

Çağdaş Yılmaz dedi ki...

ben severim bu kardeşi... gitmesine üzüldüm açıkcası... geçen sezon formsuzdu ama öününde iyi gelecek vardı

Adsız dedi ki...

Savio Nsereko ile ilgili haberler doğru mu ??

firat selcuk dedi ki...

evet dogru, galatasaray macından sonraya saklıyordum bu haberi..

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO