27.08.2009

Takla Yok Yem Yok !

Vizontele'den dilimize pelesenk olan bu "takla yok yem yok" cümlesi, takla kelimesi geçtiği an bir şekilde kullanılır. Güvercinler dışında bir de golcüler tarafından yapılır bu takla ki, gol sevinçlerinin gövde gösterisidir; güçlüyüm, dengeliyim, cesurum anlamına gelir bir nebze de olsa..

Bir Galatasaraylı olarak bu takla olayına hasretim. Adamım golü attıktan sonra koşsun şöyle taç çizgisine lapada löpödö atsın taklayı... Cisse'ye sırf bu yüzden sempatim vardır, Martins'in attığı taklalara ise bir şey diyemiyorum, o apayrı bir adam. Atletizm şampiyonalarında derece alır...

İşte sırf bu açlık yüzünden Revivo'nun transferine bile bir şey diyemedim, e adam gol atacak, bir de takla atacak... Bursaspor maçıydı sanırım, golünü ve hemen arkasından taklasını atınca rahatlamıştım.
Ama kesmiyordu, tam takla değildi bu ! Yanılmıyorsam Cesar Prates de yapmaya çalışıyordu fakat istediğimiz gibi olmuyordu.

Bir çok golcüler geldi geçti, biz takla olayını unuttuk, şov kısmını bırakıp, sonuç kısmına önem vermeye başladık, takla aşkımızı da yüreğimize gömdük sanmışız. Taa ki Keita'yı görene kadar.
- Aşk hiç biter mi ? derler.. Bitmezmiş.

Günün sorusu:
Keita arkadaşımız 2. gollerinden sonra neden takla atmıyor ?

7 yorum:

Can dedi ki...

Yediği tekmelerden olabilir. Ya da kenardan bir uyarı gelmiş olabilir. Nani'ye yasaklamıştı bildiğim kadarıyla Ferguson.

fıRo dedi ki...

Her golden sonra takla atsa işi zor. Ama eskiden Winning eLeven oynarken Cisse vardı Liverpoolda. Adamla attığım ilk golde sıralıyordu taklaları ama 2. ve 3. gollerinde takla atmıyordu. Belkide performanslarına negatif yönde etki ediyordur :D

Tuğçe dedi ki...

İlk fotoğrafta Xavier'in yanındaki arkadaş da yeni tercümanımız Mert Çetin sanırsam :)

firat selcuk dedi ki...

hahah :) suat usta caktırmadan yedek kulubesine yeniden sızmıs :)

hlmzcn dedi ki...

b.kunu çıkarmamak için olabilir.. bence böyle daha iyi ama burdan Keita'ya sesleniyorum. gidip yeni açığın kapalı tarafındaki korner direğinin orda takla atmasın.. çıksın efendi gibi ortadana tsın kapalı üst orta ahalisi olarak göremiyoruz. Herşeyi yayıncı kuruluştan izleyeceksek neden kombineye para verdik!!
Adnan polat istifa..
ahahaha
tamam gidiyorum..

MBC dedi ki...

belkide günde tek hakki vardir..
yane bakarsiniz birgün 1. golde takli atmaz.. 2. golde atar..

www.yesilortam.blogspot.com tskler

yurdum insanı dedi ki...

peki ya dün akşamki maçta levadialı oyuncunun taklası ?

kesinlikle arşivlik :D

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO