7.08.2009

Marmaris Bld. 3 Ana Branşta Ligden Çekildi

Nasıl ve ne şekilde başlayayım bilmiyorum, bu haberi okuduğumdan beri kendimi tutamıyorum çünkü. Biraz sert ve ağır bir dil kullanabilir, kusura bakmayın şimdiden. Marmaris tarihinde bir utanç tablosudur bugün gelinen nokta, başarısızlığın, basiretsizliğin, yeteneksizliğin, yönetim kabızlığının belgesidir bu yaşananlar. Öncelikle yapılan açıklamanın linkini vereyim : http://www.marmarisbldspor.com/haber.php?no=1817

Neymiş sebep ? İddaa gelirlerindeki anormal değişim ve azalmalar. Peki anormal olan iddaa mı sadece, yoksa yönetim adı altında kulübün ağzına sıçanlar mı ? Buna bir açıklık getirelim derim. Bir teknik adam gelir kendi işini kurar Marmaris'te çaktırmadan, 36 yaşındaki akrabasını transfer eder yeri gelir ve yönetim bunu anlayıp o adama kapıyı gösteremez, eskiden seve seve destek olan esnaf kulübe kin kusar ve küsüp ardını döner, Marmaris halkı futboldan soğur, eskiden geç kalındı mı bilet bulunamayan ufacık stad yarı yarıya boş kalır, ancak ne hikmetse nasıl bir mantıksa bütün bok iddaa'ya atılır. Bu takım 3 sezon önce Bank Asya 1. Lig'in kapısından döndü, play-off yarı finalinde Giresunspor'a elendik. O an öyle bir durum vardı ki Marmaris-Giresun eşleşmesinin galibinin Adana Demirspor'u finalde rahatça geçip 1. Lig'e yükseleceğini söylüyordu herkes. O yarı final aslında bir gizli final konumundaydı. Zaten bizi önce 90+3'de sonra da 120+2'de gelen gollerle eleyen Giresun finalde Adana Demir'i 5-1 yenip güle oynaya çıktı finale. Bu noktadaki Marmaris sonraki sezon iddiasını yitirdi, daha sonra düşmemeye oynadı ve ardından da düştü 3. Lig'e. Ve bu sezon başında da 6 Ağustos 2009 günü Türkiye 3. Ligi'nden çekildiğini açıkladı yönetim.

Yönetim sponsor bulmada ve başarılı olan branşı yönetmedeki büyük başarısızlığını bu sene belgelemedi aslında. 2 sene önce Voleybol 1. Ligi'ne yükselen Marmaris Belediyespor bayan takımı ilk sene ligde kalmasına rağmen sonraki sezon devam etmedi ve 3. Lig'e düşürüldü yönetimin kararıyla. Hatta hatırlarsınız geçen yaz olmuştu bu olay ve Marmaris'in yerine Galatasaray 1. Lig'e yükselmişti. Buraya basıp Galatasaray Resmi Sitesi'ndeki ilgili haberi okuyabilirsiniz. Bir sponsor bulamayıp ligde tutamadılar takımı. Erkek basketbol takımı grubunda üst sıralara oynayıp play-off kovaladı önceki yıllarda, şimdi potaya basket atabildiklerine şükreder konuma gelmişti insanlar. Futbol takımı galibiyet aldı mı sürpriz gibi gelmeye başlamıştı 2008/2009 sezonunda. Ancak ne oldu bittiyse bu sezon futbol, basketbol ve voleybol takımları profesyonel liglerden çekildi. Bir de bu haberin içinde övünecek yer arıyolar kendilerine. Neymiş efendim sayılı kulüplerden biriymişiz bu ülkede, 10 branşta hizmet veriyormuşuz. E sen o hizmeti yüzüne gözüne bulaştırırsan ne anldık biz o işten. En büyük 3 branşı sıfırlayıp amatöre indiriyorsan yüzme, satranç, masa tenisi, atıcılık, tutuculuk, vuruculuk, kaçıcılık diye saçmalamayacaksın. Yüzme yüzme deniyor, ne yaptınız allah aşkına ? Ne başarınız var gençlerde 2-3 rekor kıran yüzücü çıkardıktan sonra ? 78 senelik kulübün 1 tane sporcusu yarışamaz mı Dünya ve Avrupa Şampiyonaları'nda ? Varsa yoksa övünün anasını satayım, biz böyle süperiz biz böyle köklüyüz diye. Başarı yoksa ne anladım ben o işi. Marmaris gibi yerde her çocuğun 2-3 yaşında yüzmeyi öğrendiği yerde sen bir tane uluslararası turnuvalara yüzü gönderemiyorsan duracaksın ve düşüneceksin ben nerede hata yapıyorum diye. 10-15 yaş arası kategorielerde kırılan ulusal rekorları ileriye taşıyamadıysan başarıdan bahsetmeyeceksin.

Türkiye şartlarında krizden etkilenmişiz de çekilmişiz, altyapılarımız süpermiş, amatör de olsak devam edecekmiş başarılı çalışmalar. Ben başarı göremiyorum arkadaş burada, başarı denen şey Marmaris'te yok. Yıllardır her gelen yedi, her gelen talan etti kulübü, kimse kendi şahsi çıkarını bir kenara koyup Marmarisspor'u ve takımları düşünmedi. 78 yıllık bir kulübüz, Türkiye'nin bu kadar branşta faaliyet gösteren ender kulüplerinden biriyiz evet ama bunu söylemeye bizlerin hakkı var, sizin gibi takımı yerden yere vurup amatöre göndererek her şeyi sıfıra indirenlerin değil. Marmaris yönetimsel olarak Türkiye tarihine geçecek bir başarısızlığın ve kazmalığın altına imza atmıştır. Bugün yaşanan bu utanç tablosunun hesabını ya verin, ya da defolup gidip bu kulübü gerçekten severek ve isteyerek çalıştıracak olanlara bırakın. Öyle siteden sitem dolu açıklamalar yapıp da kendini mağdur durumuna düşürmeyeceksin yönetim kurulu adı altındaki zeki(!) topluluk!

Bu kulüp "Belediye" adını almadan mutluydu, bir yerleriniz bütünse "Marmaris Spor Kulübü" yapın tekrar kulübün adını, çekin Belediye'nin ellerini, bize, halka bırakın Marmaris'i. Belediye'nin yönetimindeki adamlardan oluşmasın kulübün yönetim kurulu, Marmaris'te takımının başarısını isteyen adamlar girsin yönetime. Hatır-gönül ilişkisini atın bir kenara.

80 yıla yaklaşan tarihi olan kulübün anasını ağlattınız, çekip gidin artık. Ya komple kapatın ya da 3 sene önceki noktaya getirin Marmaris'in sporunu. Ligden çektik iddaa gelirimiz düştü diye çocukça açıklamalarla suçluyu bulma telaşındaki kamuoyuna karşı hedef şaşırtmayın. Suçlu sizsiniz, Marmaris Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Yönetim Kurulu'dur suçlu, iddaa veya federasyonlar değildir. Bunu aklınıza iyi kazıyın ve aynayı görün, Marmaris sahipsiz değil, Marmaris sizin elinizde oyuncak olacak amatör bir camia hiç değil! Adam gibi işinizi yapmayacaksanız kapatın kulübü vurun kilidi gidin.

Bu takımları ve kulübü bu noktaya getiren herkesin, en ufak payı olan herkesin, her zihniyetin, her kararın hesabı bir bir verilsin. "Marmarisliyim" diyen adam çıkar anlatır bir bir, böyle yalan dolan açıklamaları yediremeyeceksiniz bize.

3 yorum:

Can dedi ki...

Ben Marmaris'li değilim de, yazıyı okudum, oldukça da hoşuma gitti.
Hatırlarsın muhakkak. Yozgatspor yıllar önce birinci lig gördü yimpaş denilen iğrenç adamların desteğiyle. İnsanı şöyledir böyledir. Çok ayrı mevzular. Ben şunu söyleyim sana; o birinci lig maçları o insanları çok etkilemişti, değiştirmişti.
Şunu söyleyeceğim. O yıllarda yönetimden tanıdığımız insanlar vardı. İlk yıl takımın hocası Hüseyin Kalpar'dı. Bizimde enişte Antep'liydi; adamla iyi bir bağ kurduk. Yönetimle bir yemekteyken dedimki(daha veletim o zaman): böyle giderse 2 seneye kalmaz düşeriz. Böyle birinci lig eskileriyle bu işler yürür mü hiç dedim. Bana güldüler. İlk yılı çok iyi geçiren takım, 2001 krizi sonrası, yimpaşın desteğini çekmesi ile ligden düştü.Sonrasında, tüm altyapılar kapandı, şehirdeki tüm sportif faaliyetler durdu. Düşün, çocuklar için yaz okulu dahi yoktu. Takım umurumda değil de; o insanlar için farklı bir sosyal olguydu olan biten.
Ben top oynarken de böyle adamlar yönetirdi kulüpleri. Şimdi de öyle adamlar yönetiyorlar. Canımız ciğerimiz Galatasaray'da, liseliler ne kadar nefret ediyorlar Haldun Üstünel'den biliyorsundur belki. Durum o kadar rezil. İşleri güçleri koltuk sevdası. Gördüm ki, Marmaris'de hiçbirinden farklı değil. Üzüldüm. Berbat bir durum ama, umarım doğrusunu yapacak adamlar vardır oralarda. Umarım bu işi doğru bilenlere bırakabilecek kadar erdemlidirler.

firat selcuk dedi ki...

yorum güzel bir örnek olmuş bu kötü zihniyet hakkında, teşekkürler..

son cümleye cevap vermek istiyorum sadece.. bu işi doğru bilenler var ama devredebilecek erdemde kişiler yok işte marmaris'te.. sorun bu zaten bizde..

Can dedi ki...

Bu konu hakkında yapılamayacak birşey olması en kötüsü zaten. Ben Eskişehir'de okuyorum. Taraftarını duymuşsundur. Gelgelelim, takım süper lige çıktı,yönetim istifa etti, bir allahın kulu takıma sahip çıkmadı.şimdi berbat bir yönetim işi kotarmaya çalışıyor. yani bu rezillik insanların içine işlemiş maalesef. en büyük hayalim okul sonrası bu işle ilgili birşeyler yapıp alex ferguson'culuk oynamak.

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO