16.08.2009

Neler Diyorsun Gökmen Özdenak ?

Galatasaray-Denizlispor maçı sonrasında Telegol'ü izlememiştim canlı olarak. Zira eskisi gibi komedi içeriği yok Adnan Aybaba gitti gideli. Sabahın ilk ışıklarıyla ders çalışmaya ara verip ufak çaplı bir kahvaltıya giriştim ve Kanaltürk'te programın tekrarına denk geldim, bir yandan çayı yudumlayıp bir yandan kulak verdim konuşulanlara, Gökmen Özdenak öyle sözler söyledi ki üstüne gidilse çok ses getireceğine inanıyorum. Konuşulan konu Yeni Açık'taki localar, akılcı ve doğru bir yatırım olduğu söyleniyordu, bir yandan da Eski Açık'ın üstünün GSYİAD tarafından kapatılacağından bahsedildi. Sinan Engin de olumlu bakıp güzel şeyler söylüyordu. Bu tür stad uygulamaları ve düzenlemeleri konusunda Fenerbahçe'nin en iyi kulüp olduğunu söyledi Gökmen Özdenak. Burası da normal, bir itirazım yok kendi görüşüdür. Herkes tuttuğu takımın yaptığı işleri beğenecek diye bir kural yok sonuçta. Lafı hemen ardından Fenerbahçe'nin yüksek tuttuğu bilet fiyatlarına getirdi. Bu noktadan sonra iş normal olmaktan çıkıp bambaşka bir boyut kazandı, bire bir değil ama anlamı ve içeriği değişmeden aktarıyorum sözlerini :

- "Fenerbahçe bilet fiyatlarını yüksek tutarak çok doğru bir iş yapıyor. Bu sayede çapulcu taraftarları uzak tutuyor tribünden. Bu sayede parası olan taraftarlar, yani kaliteli taraftarlar geliyor tribüne."

Ne anladık buradan ? Tribüne giden taraftarın, yani bir insanın kaliteli olup olmadığını anlamanın yolu cebindeki miktardan geçiyor. Paran varsa kaliteli insansın, elit insansın, paran yoksa çapulcusun, beş para etmez bir insansın. Cebinde kale arkası tribüne verecek 55 TL paran varsa sen kaliteli insansın ama yeryüzündeki en iyi kalpli en iyi niyetli insan olsan da, tek derdin bir kaç gol ve güzel futbol izleme isteğiyle stadlara gitmekse ve kale arkasına vereceğin 55 TL seni ekonomik olarak zorlayacağı için stada gidemiyorsan sen çapulcusun, kalitesiz insansın sen, kendini bilmezin tekisin. Sen tribüne gittiğin zaman orası pis bir yer olur, çünkü sen zar zor 55 TL vermişsindir ve ara sıra o tribüne gidip ekonominden kısarak tüm iyi niyetinle basit bir futbol maçı izlemek istemişsindir. Ancak 55 TL değil 555 TL olsa verebilecek olan "kaliteli insan" o tribüne gidip hakeminden yöneticisine futbolcusundan malzemecisine ana avrat dümdüz gidip tribünde olay çıkartan adam oraya girdiği zaman senin pisleştirip düşürdüğün seviyeyi yükseltir. Anladın mı şimdi "çapulcu taraftar" ? Cebinde paran çoksa ve terbiyesizliğin, karaktersizliğin bir numaralı temsilcisi olsan bile sen "kaliteli insan"sındır çünkü bir maçta kale arkasına 55 TL verebiliyorsundur. Ancak ne kadar iyi olursan ol, ne kadar tribünü güzelleştirirsen güzelleştir o 55 TL'yi rahatça veremediğin yani "zengin" olamadığın sürece "çapulcu" olacaksın, senin duruşunun ve iyi niyetinin önemi yok, ön cebine elini attığında veya arka cebinden cüzdanı çıkardığında ne kadar nakitle gezdiğinin önemi var, insani olarak değerini ve toplumdaki yerini karakterin ve iyi niyetin gösteremez asla.

Ve sen Gökmen Özdenak, basit sandığın bir yorumun ucunun ırkçılığa varabileceğinden haberin var mı ? Ne istiyorsun tek derdi tek isteği tribünde gönül verdiği takımı izlemek olan insanlardan ? Çapulcu onlar mı yoksa param var diyerek tribünün orta yerine edenler mi ?

11 yorum:

onur dedi ki...

boldladığın o söylemden sonrasını okumadım hemen bir yorum yazma isteği geldi.yazının geri kalanını sonra okuyacağım

bir kere en kaliteli taraftar öğrencidir.hem kendisinin istediği gibi eğitimli,kendini bilen,hem de takıma destek açısından çok heyecanlı olan kitledir.gelgelelim bu fiyatlarla bir öğrenci kaç maça girebilir?

babam iş adamı değil,kalitesizim. ben maçlara da gitmiyorum.emre ve mehmet topuz'u da sahiplenemiyorum.henüz futboldaki karşı prof. taraftarlık anlayışını kavrayamadım.babam zengin olsaydı belki!

Bu ivme antipatikliğe o kadar büyük bir hızla gidiyor ki..Hem dışarıdan hem içeriden.Pek nadirdir böyle klüpler,kendinden başka seveninin olmadığı;Bayern ve Real.Onlar gibi güçlü mü Fenerbahçe,en yakın rakibinden olaysız bir şekilde yıldız alabiliyor mu,hayır.Fakat sevimsizlik olarak hiç aşşağı kalır bir yanı yok.Şu takımın başına allah için duyguları olan,para ve alkış dışındaki şeyleri de hissedebilen bir insan gelsin.

konuda dışına baya bir çıkmış gibi oldum ama,yeri geldi söyleyeyim.

ubs17 dedi ki...

EEE abi sen Gökmen Özdenak'a kaliteli insan muamelesi yaparsan.

TSL yi aşıp Wembley Cup maçların yorumlatıran o da demek ki kalteli insan parası olan insan fikrine kapılır. Sen bu adamı geçmite gol atmış diye televizyoncu yaparsan söylediklerinden sorumlu tutamazsın.

Bu ve bu tip adamların söyledikleri bütün sözlern sorumluları onlara bu koltukları veren adamlardır.

Adsız dedi ki...

E bu adamın lakabı boşuna "Ayı" değildi ki.

omega dedi ki...

Kalitene söveyim, sana bişi olmasın Gökmencim.
Hala taraftarı çapulcu gören zihniyetler ekranlarda konuşuyor.

Adsız dedi ki...

Kanaltürk
+
Gökmen
+
serhat
+
sinan
= "0"

Gala's dedi ki...

öyle düşünen ne kadar futbol adamı varsa hepsi kahrolsun.. rezil herifler..

Can dedi ki...

Fosil yakıt bunlar. Yaşam formu Chao Grey'in Gürcan Bilgiç için söylediği gibi. Garip bir familya bunlar. Küçücük akıllarıyla, dünyayı gördüklerini zannederler. Bende çapılcuyum; zira okuldu, yemekti, elektrikti, adslydi, doğalgazdı derken gidip kahvede izliyorum maçı. Çapulculuk naparsın.

horozmania dedi ki...

böyle insanları televizyon ekranlarına çıkarıp konuşturuyorlar ya, yazıklar olsun...

onur'un sözlerine de aynen katılıyorum: "bir kere en kaliteli taraftar öğrencidir.hem kendisinin istediği gibi eğitimli,kendini bilen,hem de takıma destek açısından çok heyecanlı olan kitledir.gelgelelim bu fiyatlarla bir öğrenci kaç maça girebilir?"

halk dedi ki...

attığın bütün golleri iade edelim sen yeterki sus, üyeliğini de geri ver pılını pırtını da topla git. galatasaray adasında güneşlenme bir daha, sana ne gülmek, ne konuşmak ne de bronzlaşmak yakışıyor.

ben çapulcuyum, gurur da duyuyorum, viski içip locaya gitmiyoruz ama bu takıma bütçemize göre locadakilerden daha fazla yardım ediyoruz bu kesin.allah taraftara zeval vermesin.amin.gökmen ve dünyanın bütün çakma elitistleri mümkünse sahaların çevresinde dolaşmasın.

Maxim Tsigalko dedi ki...

E çapulcu gelmesinde öğrenci adamın hali ne olacak be hacı?

Taci YALÇIN dedi ki...

Programa ben de aynı vakitlerde aynı sebeplerden(kahvaltı vs.) göz gezdiriyordum, ve şunu söyleyebilirim. Gökmen Özdenak'ı günahım kadar sevmem. Bunun Fenerbahçeliliğimle bir ilgisi yok. Fikirlerinin de benim için zerre değeri yoktur. Ama bir kişiyi sırf kendini ifade edememe özrü yüzünden bu kadar yargılayacaksanız, orada durunuz derim. Gökmen'in kastettiği şey bu değildi. Çapulsuzlar genelde parasız olduğundan, onların gelememesi için söylemişti bu lafı. Yoksa parası olmayan ama adam gibi izleyemeyenlere değildi lafı. Kısmen, "madem böyle tribünler çirkinleşti, olaylar arttı, e o zaman kurunun yanında yaş da yansın bari" görüşünü kastediyordu. Haa, bu görüş böyle mi söylenir? Elbette hayır ama adam kendini ifade etme özürlü. Peki kendini ifade etme özürlü bir adamın futbol yorumcusu olması ne iş? Onu da başkalarına soracaksınız. Ben şahsen zerre kaale almam o ekibi.

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO