20.08.2009

I Belong To PFDK

Beto Kayseri'de golü attı, formayı kafaya geçirince sarı kartı gördü. Bu normal tamam da, formanın altında yazan "I Belong To Jesus" yazısı için neden 3.000 TL ceza verildiğini çözebilmiş değilim. Ne Beto bunu ilk kez yapıyor ne de gözlemci, hakem, yetkili vs. bunu ilk kez görüyor.

Ayrıca bugünkü cezalar bunlarla sınırlı değil, Petit'in Yeri'ne bakmanızı öneririm henüz görmediyseniz.

6 yorum:

erbo dedi ki...

kesinlikle katılıyorum. çok saçma bir kural. 2009'da nelerle uğraşıyor futbolumuz. bir de marka değerinden bahsediyoruz. "Ramazan ayında böyle yazı mı olur kardeşim" diye mi düşündüler acaba.

halk dedi ki...

i belong to jesus'a ceza kesildiyse büyük skandal, acaba artık tişörtle mesaj yollama devri devri de mi kapandı, pfdk bu işi de mi cezaya bağladı.

ki ayrı bir öküzlük formanın altına yazılı tişört giyip , bu mesajı teşhir etmek ceza olsa bile, içerik denetlenmeli , yani adam nişanlısının resmini koyar, bebeğinin resmini koyar, mesihine mesaj yollar...

UzunPaslar dedi ki...

Aslında bu yazının ceza alacağı belliydi. Gazetelerde ve televizyonlarda da konuşulmuştu. Buradaki mesajın kötü bir amacı yok belki ama bu iş, kontrol edilmezse içinden çıkılmayacak hallere sebep olabilir.

Bir de yanılmıyorsam dini, siyasi içerikli mesaj vermek yasaklanmıştı forma altında.

dolab dedi ki...

brezilyanın konfederasyon kupası finalinde yaptığı "i belong to jesus"lu ayin üzerinde fifa bir talimat çıkardı ve herhangi bir din ve mezhepe dair forma altı yazılara büyük cezalar uygulanacaıgını belirtti. haklı veya haksızdan ziyade bu kural bu yaz yeni çıktı ve hemen uygulamaya başlanıldı. örneğini de böylece görmüş olduk.

Jordi Metal dedi ki...

Arkadaşlar bildiğim kadarıyla gol sevinçlerinde forma altındaki tshite basılı yazıları göstermek cezalandırılmaya bu sene başladı artık. Cezada hata yok. Hata oyuncuları seminerlerle kamplarında bilgilendirmeyen PFDK'da ya da bö yönde yeni kurallar hakkında kamplarına hakem davet etmeyen kulüplerde. Beto 2 ne şehittir ne gazi...' misali kurban olmuş.

seanpenn dedi ki...

cezalara boyun eğen futbolcuların alayı mal kardeşim. sevinmemize karışamazsınız diye kazan kaldırsınlar ben o zaman görürüm böyle aptal saptal cezalar veriliyormu!

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO