29.08.2009

Manchester United 2-1 Arsenal

Premier Lig'deki favorim Arsenal'i ilk kez 90 dakika izledim bu sezon. Ve izledikten sonra bir kez daha ümitlendim Arsenal'in şampiyon olmasına. 2-1 kaybettiler ama gol pozisyonlarını özetlerden çıkarıp birine izletsek ve "burada golleri kestik sence ne oldu sonuç" diye sorsak cevap yine Arsenal'in galibiyeti olurdu. Ancak hakem ve Diaby el ele verip maçı hediye ettiler. Hakem M. United forması giyse daha az dikkat çekerdi bugün, taraf olmadan izlediğim bir maçta bunu diyorum, Arsenal'i ciddi ciddi tutup destekleyen biri olsam kim bilir neler çıkardı ortaya.

Hakem ilk yarıda penaltıyı vermedi Arshavin yere indirildiğinde ama ikinci yarıda aynı yerde Rooney kendini yere bırakınca penaltıyı çaldı ve maçın kaderi o an değişti. Ardından Arsenal toparlanayım derken Diaby kendi kalesine şık bir kafa golü attı(?!) Diaby ilk yarıda maçın kötülerindendi, ikinci yarıda toparlandı biraz iyi işler yapmaya çalıştı ama 3-4 kişiyi geçip karşı karşıya kaçırdığı pozisyondan sonra iyice dağıldı gitti, oyundan çıkması gereken ilk isimdi. Arshavin gibi bir isim Diaby'nin olduğu sahada kenara gelecek son isimdi. Sir Alex geçen seneki tek forvetli sistemini deneyip zorlandı ama hakem ve Diaby kendisine yardım ettiği dediğim gibi. Arsenal bugün kazanamadı ama sezon sonu kazanan taraf olur böyle giderlerse, Old Trafford'da bu kadar rahat, sakin ve kendinden emin oynamak her takımın üstesinden geleceği türden bir iş değil.

3 yorum:

Othello dedi ki...

Arsenal'in problemi bu zaten. Genclerle istahli ve hirsli bir takim yaratiyorlar ve bayagi basarili oluyorlar. Kirilma noktalarina gelindiginde ise genclerin psikolojik yetersizligi ortaya cikiyor ve mutlaka bir tanesi mantarliyor. Son ManU macinda Gibbs sicmisti simdi Diaby. En azindan Henry, Bergkamp gibi bir lidere her zaman icin ihtiyac var.

Beercholic dedi ki...

Arshavin hafif bir sakatlık geçirdi, o yüzden çıktı sanırsam.

erssre dedi ki...

man utd lehine verilen boş beleş penaltıların ve aleyhine verilmeyen bariz penaltıların ingiltere'de bu kadar sık yaşanıp bu kadar az tartışılması ilginç.

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO