6.08.2009

Mor Forma İle İstatistik Gecesi : Galatasaray 6-0 Netanya

Resmen istatistiklere oynadık bu akşam. Garanti olan turdan sonra rehavetin etkisiyle kötü bir maç izler miyiz tedirginliği vardı bünyede. Neyse ki güzel bir maç izledik Nonda ve Aydın'ın istekli oyunlarıyla. Hoş Nonda yine ağırlığı yüzünden bir kaç atakta takımı durdurdu ama 6 gollü galibiyet alınan gecede bu bir kusur veya eksi puan olarak işlememeli kimsenin hanesine. Aydın'ın asistleri önceki maçtan miras kalan performansının eseriydi. Rijkaard ve Neeskens'in katkısı mıdır yoksa Aydın'ın aklının başına gelmesi midir bilmiyorum ama bu şekilde devam ederse Serdar Eylik ile birlikte Kewell ve Keita'ya ciddi bir alternatif olacaktır. Şu haliyle Aydın Yılmaz kulübenin en güçlü 2-3 isminden biri konumunda. Geçen sezon yerden yere vuran da bendim, bu sezon böyle konuşan da benim, bunu asla inkar etmiyorum. Geçen sezonki performansını sürdürmeyip üstüne beklenenden fazlasını kattı Aydın, sırf önceki sezon eleştirdik diye bu sezon bunları görmezden gelemeyiz değil mi ? Aynı şekilde Nonda, ne vardı be kara adam geçen sezon da böyle olsan.. Gerçi kimse iyi değildi ki Nonda iyi olsun, o da var.

Bugün Elano ve Arda aynı anda sahada olamayacağı için orta sahada tek defansif oyuncu ve 2 ofansif oyunculu taktiği göremedik. Ayrıca Aydın'ın sağ açıktaki maçtan sonra bu kez sol açıkta oynayıp 3 asistle maçı tamamlaması çok önemli bir detay, bir tanesini sağa geçince yapsa da. Bu kadar kendini toparlamışken üstüne bir de iki kanadı da aynı seviyede kullanmaya başlarsa koca bir sezondur söylediğim laflar yüzünden pişman olurum. Ayrıca farketmişsinizdir ki Sabri Sarıoğlu oynamadı ve Galatasaray o maçta serbest vuruştan gol attı, demek ki neymiş Sabri duran toplardan uzak duracakmış. Beyni bunu algılayabilmiştir umarım. Bunun dışında sağ bekte Uğur Uçar'ın performansından sonra umarım teknik ekiptekiler Sabri konusunda hata yaptıklarını farketmişlerdir. Uğur'u ideal 11'e koyduğumuz anda savunma problemini çözüyoruz, bir de Gökhan Zan yerin Emre Güngör'ün oynaması yolundaki isteğimiz var ki dillerde tüy bitti artık bunu söylerken.
Gelelim başlıktaki istatistik olaylarına. Maç öncesi 298 golümüz vardı avrupa kupalarında, Keita 300. golümüzü attı ve daha ikinci resmi maçında tarihe geçti. Bunun yanında avrupa kupalarında galibiyet sayımız beraberlik sayımızı geçmiş oldu bu maçla birlikte. Ayrıca bu maç avrupa kupaları tarihindeki en farklı galibiyetimiz olarak tarihteki yerini aldı. Yıllar sonra yeniden galibiyet sayımızın mağlubiyet sayısından fazla olması ekstra bir motivasyon yaratacaktır taraftar üzerinde.

Ayrıca bu eleme turuna ait bir kaç istatistik yakaladım. Roma ile birlikte iki maçta toplamda en fazla gol atan takımız. Roma kendi sahasında 3 deplasmanda 7 atarken biz 6 ve 4 attık. Roma 2 gol yedi biz de tek gol yedik. Bu açıdan bakınca bu turdaki en farklı eşleşme bizimki oldu 9 gol farkıyla.

Son olarak, Yeni Açık'taki localar neydi öyle ya ? Para vermişler bir de o kadar...

5 yorum:

os dedi ki...

özenle çalıştığım istatistiğimi sana da postluyum yorum olaraktan :)

4 uefa maçını baz alarak oluşturdum.

13 gol;
8 kafa
5 ayak


13 gol;
4 kornerden
4 sıfıra inip tek vuruşluk asistle oluşan gol
1 serbest vuruş asistiyle gelen gol
1 frikik
2 düzgün orta sonucu gelen goller
1 sabri


13 golden 12'si asist ile;
Arda 6 Asist
Aydın 4 Asist
Kewell - Sabri 1'er asist


13 Gol Dağılımı
Nonda - 3
Barış - 2
Baros - 2
HKB - 1
Servet - 1
M.Sarp - 1
Kewell - 1
Keita - 1
Sabri - 1

Can dedi ki...

Bahsetmemişsin ama, kornerlerde çay koymaya gidemiyoruz artık. Localar konusunda hemfikirim, kim para verip aldı oraları acaba.

Adsız dedi ki...

Aydın'ın ihtiyacı olan böyle bir patlamaydı işte, o da gerçekleşti.

goldenaxe dedi ki...

Localar ile ilgili sorun neydi?
Benim dikkatimden kaçmış tamamen.

Bu arada haftasonu ülker yazısını sökmeye çalışacam, şans dileyin :)
Ulker in yerine baskı yaptırabiliyormuyuz sonradan?

Adsız dedi ki...

Dün zevkli bir maç izledik. Galatasaray'ın performansı gerçekten çok iyi bu aralar. Maç bittiğinde başlıkları tahmin eder gibiydim; Aslan fena morarttı:) bununla ilgili bir sürü geyik gördüm bugün internette. Bunlardan birini sizinle paylaşmak istedim; http://friendfeed-media.com/3c1cf7df74798a484dd72be5ec5db4890c34d3c5

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO