28.08.2009

Uefa Avrupa Ligi : Gruplar | F & H

Fiksture bakmak isteyenler buradan oncelikle..

Herseyiyle guzel bir kura oldu oncelikle Galatasaray ve Fenerbahce'nin 2. torbadan katilmalarina ragmen grupta birinci olmamalari icin hic bir neden yok gibi gozukuyor ilk etapta.. Fenerbahce'nin grubu H ye bakicak olursak Kadikoy'de 9 puan cepte gibi gozukuyor.. Twente ve Steaua deplasmanlari her turlu sonuca acik.. Fenerbahce rahat cikar bu gruptan.. Diger takimi Twente olarak goruyorum ben.. İkisi cikar bu gruptan.. İlk macin icerde Twente ile olmasi iyi baslangic morali acisindan cok onemli..

Galatasaray ise F grubunda yine bir Yunan ekibiyle cekisicek.. Bu sefer derbinin diger yakasi Panathinaikos.. Gecen sene Ali Sami Yen'de Olympiakos'u yenerek gruplara iyi baslamistik.. Bu sefer ilk mac Atina'da.. Atmosferi konusmaya gerek yok.. Gecen sene bir Yunanistan deplasmani olsaydi 0 puan yazardim ben tahminlerime.. Ama simdi bambaska bir takim ve teknik ekip var.. franchi'ninde belirttigi gibi PAO'yu Chelsea'nin 2. adami ve Rijkaard'in kankasi Henk Ten Cate calistiriyor.. Kadrolara baktigimiz zaman tabii ki PAO Galatasaray'in gerisinde kaliyor ama dedigim gibi Yunanistan'a gidecek her Turk takiminin isi zordur.. Bukres ve Graz icin fazla bir sey konusmaya gerek yok.. Her ne kadar S. Graz gecen senenin flas ekibi Metalist'i eleyerek gelsede ben bu iki takimdanda 12 puan alinacagi konusunda eminim.. Sturm Graz maci 2. haftada icerde.. Bu sefer kendi yari alanina cekilip top cevirme gibi bir olay soz konusu olmayacak malesef :)

Aslinda 1. torbadan Steua ve PAO yerine daha guclu takimlar gelmesini isterdim ben.. Zaten Turkiye Ligi'nde karsilasilan rakiplerin gucu belli.. Zaten 3 ve 4. torbalardaki rakipler 6'sar puanlik.. En azindan takim motivasyonu acisindan guzel 2 mac izlenebilirdi.. PAO'yu biraz ayirmak gerekecek sanirim siyasi nedenlerden dolayi o maclarin konsantrasyonlari apayri olacaktir tabii ki..

Ekleme, saat 22.23 (franchi): Demir atlamış sanırım, PAO maçlarını Olimpiyat Stadı'nda oynuyor geçici olarak. Yani ambiyanstan o kadar korkmamıza gerek yok bu sezon.

10 yorum:

os dedi ki...

pao gelmesi iyi oldu, hem seyirci baskısı, hem de sağlam bir deplasman olmuş olur.
deplasmanda yenilsek bile önemli olmaz sonuçta..

öyle ölüm grubu, ya da kek grubu diye adlandırılacak bir olay yok, asıl tantana cl den gelecek 8 takımla beraber oluşacak 32'li grupta olacak.. cl den gelecek 8 takımdan 4'ü 1. ve 2. torbalardan olabilirse, istediği emele ulaşmış olacak uefa.

futbolvefenerbahçe dedi ki...

İki takım içinde gruplar kolay bence. Bir iki ufak kaza olabilir ama gruptan çıkamaları garanti. Aksi olursa uzun uzun düşünmeleri gerekli.
Hedefi büyük iki takıma kolay grup bence.

baldur dedi ki...

bu gruplardan sonra gene mi grup olacak? normal eleme olmayacak mı?

fek dedi ki...

bir sorum var: gruplar sonrası eşleşmede nelere dikkat edilecek?

...

çok teşekkürler şimdiden

demiycem dedi ki...

@baldur
sampiyonlar liginden gelen takimlarla beraber eleme sistemine geciliyor finale kadar..

@faik emre
benimde bir firim yok franchi veya os biliyordur belki onlar yazarlar..

firat selcuk dedi ki...

yeni sistemi tam olarak ben de bilmiyorum, en yuksek puanlılar seri bası olur yine sanırım liderler ve sampiyonlar ligi'nden gelenler arasında.. kalan grup liderleri de sanslarına kuserler..

cok duz mantık oldu ama arastırmadan hemen aklıma gelen bu oldu ilk anda..

Berk dedi ki...

Prosedür basit. CL'den gelen 8 takımdan en iyi 4 lü grup liderleriyle seri başı olacak ve saha avantajı onlarda olacak. Diğer 4'lü de grup ikincileriyle 2. torbaya geçecek. Yani lider takımların da CL'den gelecek en kötü averaj ve puana sahip 4 takımla eşleşme ihtimali var.

os dedi ki...

bakındım şöyle bi mevzuata ama bulamadım dişe dokunur bir şey.

"The UEFA Europa League Round of 32 includes the top two teams from each of the 12 groups, plus the eight teams who finish in third position in their UEFA Champions League group. The winners of these 16 ties progress to the Round of 16, then the quarter-finals and subsequently the semi-finals."

işte burada bahsediyor sadece 12 grubun ilk 2'leri ile CL'den gelecek 8 takım 16-16 eşlenecek diye..

biraz daha araştırayım ben, yoksa grup 1.liğinin bir esprisi olmaması bu formata çevirmenin anlamını komple yokeder.

os dedi ki...

pclion kişisi aydınlattı bizi...

Grup 1'leri seribaşı,
CL'den gelen 8 takımdanda grubunda en iyi durumda olan 4 takım seri başı.

oh be..
teşekkürler pisilayn

Unknown dedi ki...

Bu gruplara can kurban. Nasıl olduysa çok büyük bir şans yakaladık ve Fenerbahçe ile Galatasaray'a çok zorlu rakipler çıkmadı. Şimdi Avrupa Lig'ini birbirine katma zamnaı. Sizden çok şey bekliyoruz çocuklar.

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO