17.08.2009

Not Defteri #28

  • Yaz okulunun sona ermesine 4 gün kaldı. Yurt çapında düğün bayram ilan etmem an meselesi. Cuma günü öğleden sonra Marmaris'e ayak bastığım anda kutlamaları başlatacağım.
  • Rüyamda soğuk bir kış günü üstümde geçen sene aldığım arkasında Baros yazan beyaz formam ve yanımda 2-3 arkadaşımla Levadia maçını izliyorduk. Ali Sami Yen'de 2-0 kazanmışız, izlediğim de rövanş maçıymış. 1-0 öne geçiyoruz 3-1 yeniliyoruz. Normalde turu geçmemiz lazım ama maçı izlediğim yerde bir söylenti dolaşıyor, deplasman golü avantajı yerine başka kural geldi bu sezon ve o kural yüzünden eleniyoruz diye. TV'de de aynı şey oluyor ve elendik diye ülke karalar bağlıyor. Sonra UEFA yetkilisi bağlanıyor ve deplasman golü kuralının henüz değişmediğini açıklıyor. Bordeaux maçındaki 4. golümüzde nasıl sevindiysek öyle seviniyoruz, yer yerinden oynuyor gözyaşları sel oluyor akıyor bir anda. Bu saçma rüyayı sınavdan sonra gördüm, sınavın etkisiyle 3 gündür çalışmaktan balon gibi şişen kafanın eseri sanırım bunlar.
  • Şimdi bunu anlattım ya, terslik çıkar da zar zor turu geçersek ne dayak yerim ben ha. Yüklenmeyin lan üstüme öyle birşey olursa.
  • Cumartesi sabahtan bu sabaha kadar ders çalışmak iyi bir şey değil. Yarın da sınav olması ve tekrar çalışmaya başlayacak olmam ise daha da sıkıntılı bir şey. Neyse ki sınav 1'de, fazla uyuma gibi bir imkanım var sınav öncesi.
  • Çok ders konuştum, yaz günü ben sıkıldım başkaları sıkılmasın. Kapatıyorum burada dersi.
  • Lipton Icetea'yi 2 litresi 1.20 TL'ye düşen Sprite ile aldattım bu haftasonu. Birazdan çıkıp burada kalan 3.5 günüm için 4 şişe icetea alıp geleceğim, telafi edeceğim haftasonu yaptıklarımı.
  • Pizzapizza'nın Şampiyon Menü'sü tek öğünde hem beni hem kediyi davul gibi şişirdi. 1 chicken finger, 1 chicken nugget yedi kedi, ikimiz de su bile içemiyoruz davul gibi oldu karnımız.
  • Cici isimli yeni dergiyi aldım cuma günü, tek kelimeyle şunu demem lazım öncelikle : Olmamış. Alpay Erdem ve Yetkin Gülmen isimleri için haftada 1.25 TL vereceğiz ekstradan, o sorun değil de, böyle kalitesiz bir işte bu isimlerin yer alması sorun. Üstelik aralarına Altay Öktem'i de almışlar ki evlerden uzak...

15 yorum:

Erk dedi ki...

Marmaris bu sene coşkulu değil be üstad. Ama memlekettir, benimdir diyorsan iş başka.

firat selcuk dedi ki...

en son bırakırken yaz başında hareketliydi biraz.. şimdi ne oldu bilmiyorum tabii.. ama hareket olsun olmasın bana her haliyle yetiyor :)

ubs17 dedi ki...

Ben de rüyamda istanbulda Lyon'u 3-0 yendiğimizi gördüm. 2. golu Arda atıyor. Petre'nin Malatyaya attığı golün aynısı 3. baroş atıyor. Rüyada kafama takılıyor Lyon'un UEFA da ne iş var.:)) sonra bir decanı sıkııyor 3 tane attık 2. maç tan zevk alamıyacağız diye. Rüya işte.

Sana iyi tatiller.

Can dedi ki...

Yaz okulu kaderi mi kadersizliği mi artık bilemiyorum bende perşembe kapıyorum dükkanı.Eskişehir sıcaklık bakımından iyi olsa da bu mevsimde, deniz, kum, bikini arıyor gözler.
Ice tea'de 1.25. İzmir'i bilmiyorum ama.1.25'e sprite'ı nerden buldun yağmalayalım zira.
Muğla'ya yolun düşerse köfteci Hamdi'ye uğra bizler için.Yemeyeli oldu baya duruyodur umarım olduğu yerde.
İçime kurt düştü baktım away gol devam ediyor.İyi tatiller şimdiden...

firat selcuk dedi ki...

yorumlarda marmaris'e tatile gidiyorum gibi hava oluşmuş, halbuki evim orada :)

sprite'ı izmir'de gürmar diye bir süpermarket'te buldum.. 1.20'ye satılıyordu 2 litresi.. icetea'nin 1.5 litresi de 1.99'dan 2.37'ye çıktı tekrar, ayıp ediyorlar..

Can dedi ki...

Benimde evimin bir kısmı Antalya'da. Uzakta okuyanlar için tatil eve gitmekten ibaret olduğundan öyle bir şey söyledim. Bu arada şirket protestosu yapmıyorsan BİM'e bakmanı öneririm zira daha bugün litresini 1.20'den aldım ice tea 'nin.Standart fiyatlardır herhalde.

omega dedi ki...

Tayyipsiz Mizah olmuyormuş demek ki.Almadım, almayı da düşünmedim bile.

firat selcuk dedi ki...

bim hic tercih ettigim bir yer degildir ama bugun dikkat ettim her yerde 1.20 sanırım icetea'nin litreligi.. hatta 1 ay once pehlivanoglu'ndan 1.15'e aldım diye hatırlıyorum..

hesaplayınca litrelik daha ekonomik aslında.. ona yoneleyim bundan sonra.. ama 1.5 litreligi de siseden dikmek guzel oluyor, litrelikte rahat olmuyor :))

Can dedi ki...

öğrenci=ucuzluk.politika yapamam faturalar bana bakarken, zira bim öğrencinin yanında :) ayrıca atmadığın şişelerden birinin içine boşaltarak aynı keyfi sürebilirsin. zira 3 kutu=2x1.5 şişe.biraz dünyanın en gereksiz adamı hareketi ama olsun.

firat selcuk dedi ki...

aslında hic bu acıdan bakmamıstım, boyle yapayım en iyisi.. hem siseden hem de ucuz.. iste ogrencilik bu!!!(iste premier lig bu diyen murat kosova heyecanıyla..)

gokmenoz dedi ki...

#2 için mfö'den gelsin: nasıl bilinçaltıysa bu karşı koyamam.

rahat rahat güle oynaya geçeriz inşallah.

Northx dedi ki...

çok alakasız ama rüya deyince aklıma geldi, 2 gün öne rüyamda level 70'te gözyaşları içinde bırakmak durumunda kaldığım undead warlock'umla World of Warcraft'a geri dönmüşüm, ayağımın tozuyla da guildimle level 80 dungeon'a girmişim bi de. girince de aklıma geldi napıyorum lan ben level 80 dungeon'da duvara çarpsam ölürüm diye ama iş işten geçmiş. işin kötüsü dungeon'a da sanal falan değil bildiğin yüzüğü, eldiven'i, cowl'u falan takıp birebir insan olarak giriyoruz, hiç şakası yok. neyse tam girdim dungeon'a 2 dakika önce kafama taktığım cowl bi anda kayboldu. zaten 10-0 geride başladığım instance'da adımımı atar atmaz buharlaşmayı garantilemişken, alarm çaldı uyandım. tabirler kitabına baktım, warcraft'ı özlemişsiniz yazıyodu.

Can dedi ki...

yaptığım deneylere göre şişeleri karıştırmamak önemli. limon şişesine şeftali dolarsa sıkıntılı değilde, tam tersi durumda şeftali kokusu eşliğinde limon pek güzel olmuyor.algıda seçicilik böyle bişey olsa gerek.

firat selcuk dedi ki...

şeftali içmediğim için o konuda sorun yok bende :))

Beercholic dedi ki...

hahaha rüya süpermiş ya :)

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO