18.08.2008

#19 Harry Kewell

Belki de futbol tarihinin en etkili kariyer başlangıçlarından birisini izledik bu akşam. Sadece 8 dakikada 1 gol 1 asist yaptı Kewell. İlerleyen dakikalarda seri çalımları, güzel pasları ve hızlı oyunuyla keyifli dakikalar yaşattı.
Eğer "bitmiş" denen Kewell buysa ben buna da razıyım... Yıllardır gözlerin aradığı yıldız bu olmalı, sezona o kadar etkili başladı ki kendisinden beklenenleri daha da yukarılara taşıdı..

Merak ettiğim de bir detay var, bilen veya fikri olan da paylaşırsa sevinirim... Acaba Kewell gibi bir takımla ilk resmi maçına çıkıp ayağıyla topa dokunmadan golü bulan başka oyuncu var mıdır ? Oyuna girdi, koştu, kafayı vurdu ve golü attı, topa dokunmadan gol atarak başladı Galatasaray kariyerine. Böyle birşey daha önce olmuş mudur ben sanmıyorum, bilen varsa da paylaşsın lütfen.. (Hakan Şükür'ün Gençlerbirliği'ne attığı gol buna bir örnek değil, gelmesi muhtemel bir cevap olduğu için peşin olarak belirteyim.)

not & ekleme : Fotomaç'ın haberine göre oyuna girdikten 5.16 saniye sonra golü atmış Kewell. İnanıp inanmamak sizin elinizde.. Maçın tekrarında bakıp hesaplamak lazım..

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO