29.08.2008

Bolt ve Diğerleri

Sözlükte Bolt hakkında birşeyler yazayım kısaca derken, bir de baktım uzamış biraz. Yazdığım şey de hoşuma gidince buraya taşımak istedim.. "ben ne zaman gece veya sabaha karşı nba, tenis, yüzme gibi çeşitli şeyleri izlemeye kalksam küçüklüğümden beri hep annem babam derdi bana "bizim zamanımızda formula 1 yoktu, nba de bilmezdik tenis de bilmezdik muhammed ali'nin maçlarını izlerdik hep onu beklerdik ne zaman maçı olsa".. hala da birşey izlerken annem çıkıp böyle der, muhammed ali'nin maçları olsa da yesek kıvamında konuşur, babam artık onları aştı benimle birlikte izlemeye başladı az çok. her neyse, sonuç olarak bir zamanlar kendi içimizden olmasa da başarıları yüzünden tüm dünyanın sempatisini kazanmış muhammed ali, herkeslere böyle heyecanlar yaşatmış.

işte 20-30 sene önceki muhammed ali nasıl onların kahramanıysa ve merakla bekleniyorsa bu adam da sanırım bir çoklarının kahramanı oldu şimdiden. spor gazetelerimiz bugün bolt'un yarışacağından ve hangi kanalın vereceğinden bahseder hale geldiyse bu adamın kendisini herkeslere sevdirdiğinin göstergesidir.

ha bir de ilk anlattığım olaya gelirsek, onların bir tane kahramanı vardı, çünkü trt ne yayınlarsa ondan haberleri oluyordu. ancak bizde kahraman sayısı pek fazla oldu imkanlarımız daha bol olduğu için.. messi canımızı mı sıktı, hemen yan kanalda phelps yüzüyor olabilir, o da mı sıktı, yan kanalda federer-nadal kapışıyor olabilir, o da kesmezse diğer kanalda ronnie o'sullivan kırmızı topların başında hazır bekliyordur, bu da kesmezse fernando torres diğer kanalda beklemekte, yok bu da yetmezse bir yerlerde isinbayeva veya vlasic atlıyordur zaten.. hiç yoksa lewis hamilton veya kimi raikkonen gaza basmışlardır, ya da dwight howard lebron'u blokluyordur bir yerde..

eskilerin tek kahramanı varken, bolt da bizim onlarca kahramanımızdan biri sadece. ama son zamanlarda en keyif vereni olduğu kesin.
"

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO