10.08.2008

Ömer Üründül & Basketbol & TRT

Sabaha karşı 05.30'du yattığımda. Odamda Eurosport olmadığı için TRT3'ü açık bıraktım öyle uyudum. 9-10 gibi sesi biraz açtım gözlerimi araladığımda, uyku arasında hiç olmazsa yayının sesini duyayım diye düşündüm. Tekrar uyandığımda Litvanya-Arjantin basketbol maçı vardı ekranda. Spikerin sesinin yanında bir de Ömer Üründül'ün sesi geliyordu. Uyku sersemliğine verdim ve uyumaya devam ettim. Bir daha gözlerimi aralarım bir süre sonra, ciddi ciddi Ömer Üründül'dü o sesin sahibi. Uyandım ve izledim maçın son iki üç dakikasını.

Futbolu az çok anladığı için her daim saçmalıyordu da, basketbolu bilemediği için "şu hücumda şunu yaptı, bu savunurken bunu savundu" demekten ileriye gidemedi. Litvanya için hem uzunları çok iyi hem de dışarıdan iyi savunma yapıyor dedi, tamamen izleyemediğim için ne derece haklı olduğunu bilemiyorum.

Bildiğim şey ise Türkiye'nin buna henüz hazır olmadığıdır. Kendisine futbolda bile alışamamışken basketbol yorumlaması bir faciadır bu ülke için. Koskoca TRT de oraya bir basketbol yorumcusu alamıyorsa ayıptır bu. Dünyanın en büyük spor organizasyonu başlamış ve sen futbol yorumculuğu bile ülkede önemsenmemiş Ömer Üründül'e basketbol anlattırıyorsun.

İsmet Badem, Murat Murathanoğlu ikilisi ile zirve yapmak varken neden bu saçmalıklara doğru yol almışlar bilmiyorum. Bu iki isim olmasa da ülkede onlarca yorumcu bulunur basketbol için.. Spiker olmasa bile yorumcu bulmak zor olmamalıydı.

Zaten iki gündür görünen o ki Eurosport Türkiye olimpiyatların hakkını fazlasıyla veriyor. Eurosport'u izleme imkanı varken TRT3'ten izlemek yanlış tercih olur. Odamda uydu var ve uydudan Eurosport'u izleyemiyorum, ancak Olimpiyatları izleme isteğim geldiği zaman salona gidip Digitürk ve Eurosport'a sarılıyorum adeta.

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO