31.08.2008

Celtic 2-4 Rangers

Old Firm'de yeni sezonun ilk maçı oynandı. Uzun yıllar hatırlanacak bir maçı geride bırakmış olduk. Maçı dakika 37'de izlemeye başladım. Açtığımda Cousin golü attı ve 1-0 öne geçirdi Rangers'ı, ondan önce kim nasıl oynuyordu bilemiyorum. Bu golün hemen sonrasında sezona formda başlayan ve belki de yıllardır beklenen patlamayı bu sezon yapacak olan Samaras skoru 1-1'e getirdi 39. dakikada. Beraberlikle birlikte Celtic için daha da umutlandım, Rangers'a karşı geriden gelip alınacak bir derbi galibiyeti fazlasıyla mutlu edecekti beni akşamki Galatasaray ve Fiorentina maçları öncesinde. Devre bitene kadar karşılıklı bir kaç atak oldu, daha da ciddi birşey yaşanmadı.
İkinci devre başladığında ise gol konusunda çok umutluydum ki Rangers etkili ve çok daha istekli başladı. Değerlendirilemeyen bir kaç pozisyonun ardından Kenny Miller sahneye çıktı ve skoru 2-1'e getirdi 52'de. Hala umudu kesmemişken 10 dakika sonra bu defa 62'de golü bulan Mendes oldu ve Rangers 3-1 yapınca "beraberlik de iyidir" diyerek sakin ve umutsuz bir şekilde izlemeye başladım maçın kalanını. 75'te günün etkili ismi Cousin hava topunda kolunu gereksiz ve sert kullanınca çift sarıdan atıldı. Beraberlik konusunda umutlarım yeşerdi bu hareketten sonra aslında. Bu arada da Samaras çıkmış Hesselink girmişti oyuna. Ancak Cousin'den 2 dakika sonra bu defa Hesselink gördü kırmızı kartı, 3 dakika sahada kalabildi. Böylece gol konusunda tek umut bağlanan adam da dışarıya gidince mağlubiyet kaçınılmaz oldu. Günün Cousin ile birlikte diğer kahramanı Kenny Miller da 79'da skoru 4-1'e getirdi. Parkhead'deki binlerce yeşilli buz kesti bu golden sonra. Farkı daha da arttıracak net pozisyonlar yakaladı Rangers ama başka gol bulamadılar. Son olarak da 90+2'de Nakamura'nın şık serbest vuruş golüyle maç 4-2 bitti.

Deplasmanlarda da kazananlar oluyordu bu rekabette ama ben bu kadar ezici ve net bir deplasman galibiyetini en azından son 4-5 yıl içerisinde hatırlamıyorum. Old Firm'ün yakın geçmişinde en büyük iz bırakan maç bu oldu şimdilik.

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO