29.08.2008

UEFA Kupası 2009 : 1. Tur Eşleşmeleri

Napoli gelseydi burada uzun uzun yazılar yazabilirdim ama Bellinzona ile ilgili tek bilgim İsviçre takımı olduğu. Beşiktaş S.Brijeg ile eşleşince rakibi nasıl hiç tanımadıysak bu rakip de öyle oldu. Deplasmanda iş bitmeli ve işin Ali Sami Yen kısmı eğlenceye dönmeli bu başarısız Bükreş macerasının üstüne. Beşiktaş ise zaten görünürde basit bir rakip çekecekti, Metalist Kharkiv de bir önceki turdaki gibi bilinmeyenlerle dolu bir ekip ancak ilk maçında deplasmanda olması Galatasaray gibi Beşiktaş için de avantaj.

Kayserispor ise grubundaki 5 takım arasında bana göre en iyisini çekti. Sevilla ve Wolfsburg ölümcül olabilirdi Kayseri için, PSG rahat olmasa da Kayseri'nin kalburüstü kadrosu ile başabaş mücadele edebileceği bir takım. Umarım Galatasaray ve Beşiktaş'ın yanında 3. takım olarak gruplara gelecektir.

Bu sezon Yunanistan, Hollanda ve Portekiz nispeten başarısızken çok önemli fırsatlar var önümüzde ülke puanı açısından. Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin ise önümüzdeki ilk ciddi rakip Ukrayna'dan iki ekiple eşleşmesi çok büyük avantaj, Beşiktaş ve Fenerbahçe toplamda 3 galibiyet çıkarırsa bu 4 maçta daha ne istenebilir ki..

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO