28.08.2008

Şampiyonlar Ligi 2009 : Gruplar

Grup kuraları çekildi, beklenen fantastik gruplardan herhangi biri oluşmadı doğrusu. Galatasaray elenince bu sezon iki takım destekleme umutları boşa gitti, Fiorentina tek kaldı elde. Fiorentina için 2. torbadan gelecek takım önemliydi, Bayern olduğunu öğrenince ister istemez canım sıkıldı ama ilk torbadan 4 İngiliz yerine Lyon'u bulmak piyango oldu adeta. Diğer takım ise Steaua Bükreş oldu. Hem Galatasaraylı hem Fiorentinalı olduğumdan S.Bükreş maçını daha bir merakla bekleyeceğim.

Anorthosis kardeş ülkesinin takımını eledi geldi gruplara ve bir tane daha Yunan buldu. Liverpool ve Marsilya'yı yanyana görünce gözler Beşiktaş'ı aramadı demek yalan olur. Bazen can sıkıcı oluyor böyle her sene aynı maçları izlemek, bu da onlardan olacak. Şöyle en zorlu grup hangisi diye düşününce ilk bakışta Fiorentina'nın bulunduğu F Grubu'nu söyleyebiliriz ancak D Grubu çok daha dengeli duruyor bir kaç adım Liverpool öne çıksa da.

Grupları yazarken kalın yazdıklarım ikinci tura çıkacaklar konusundaki tahminlerim, italik olanlar da UEFA'ya gider dediklerim. Böyle de bir tahminim olsun erkenden, 4 ay sonra ne derece tutturduğuma bakarız gruplar bitince.

F Grubu :
O.Lyon
B.Münih
S.Bükreş
Fiorentina

A Grubu :
Chelsea
Roma
Bordeaux
CFR Cluj

B Grubu :
Inter
W.Bremen

Panathinaikos
Anorthosis

C Grubu :
Barcelona
S.Lizbon
Basel
Shakhtar Donetsk

D Grubu :
Liverpool
PSV
Marsilya
A.Madrid

E Grubu :
Manchester United
Villarreal
Celtic
Aalborg

G Grubu :
Arsenal
Porto
Fenerbahçe
D.Kiev

H Grubu :
Real Madrid
Juventus
Zenit
BATE Borisov

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO