8.08.2008

Unutulmayanlar #4

1998/1999 Sezonu, Barcelona, Patrick Kluivert & Rivaldo

Barcelona'nın ligdeki 6 yıllık kupa hasretinden ve büyük çöküşünden önceki son şampiyonluğunu aldığı sezon ve o kadronun iki büyük ismi Kluivert ve Rivaldo.

Barcelona şampiyonluğa uzanırken Rivaldo 12, Kluivert ise 19 golle takımı sırtlayan iki isim oluyordu. Ancak bu ikilinin performansı Şampiyonlar Ligi gruplarında Bayern Münih ve Manchester United'ın ardında kalmalarına engel olamayacaktı. O sezon Barcelona'yı geçip çeyrek finale çıkan bu iki dev ise asla hafızalardan silinmeyecek 1999 Şampiyonlar Ligi Finali'nde tekrar karşılaşacaktı.

Şampiyonlar Ligi'nden elenen Barça ise lige yoğunlaştı ve müthiş bir uyum içerisinde ulan bu iki yıldızın performansıyla Real Madrid'in 11 puan önünde lig şampiyonu oluyordu.

Bir sene sonra 99/2000 sezonunda Barcelona ligi 5 puan farkla 3. sırada bitiriyordu.. O sezon Kluivert ve Rivaldo yetersiz kalmıştı. Daha sonra Rivaldo'lu Kluivert'lı 1998/1999 sezonunda takımın 100. yılına damgasını vuran kadro yavaş yavaş dağılıyordu ve bir sonraki şampiyonluk ancak 2004/2005'te gelebiliyordu.

İkisi de Barcelona'nın 100. yılındaki şampiyonluğunda en büyük paya sahip isimlerdi. Zaten o sezondan sonra iki ismin kariyeri de düşmeye başladı. Rivaldo başarısız Milan günlerinden sonra kendisini Yunanistan'a atıp yine son zamanlarını el üstünde geçirdi ancak Kluivert her sezon daha kötüye gitti. En son akılda kalan Valencia'daki kötünün de ötesindeki performansı oldu.

Ancak Katalanlar için tarihe altın harflerle geçen bu adamlar ne kadar kötü olurlarsa olsun akıllara Barcelona forması ile yaptıkları gelecek ilk olarak. Rivaldo için bir de 2002 Dünya Kupası'ndaki Türkiye maçında yaptığı çirkin şeyler gelecek akıllara elbette...

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO