1.08.2008

Şampiyonlar Ligi 2009 : 3. Ön Eleme, Galatasaray


Merakla beklenen kura çekildi ve rakip 19 sezon önce bizi Şampiyonlar Kulüpler Kupası Şampiyonluğu'ndan iten Steaua Bükreş oldu. Bu hesaplaşmanın Fenerbahçe'nin MTK ile eşleşmesi ile aynı sezona denk gelmesi hoş bir sürpriz oldu Türk futbolu açısından.

Arsenal, Fiorentina, Barcelona, Juventus, Liverpool gibi takımları çekmek de vardı, S.Bükreş bunların yanında sıradan bir Süper Lig takımı etkisi yarattı adeta. Gözler elbette ilk olarak Hagi'ye çevrilecek iki maçta da.

Kadrosuna da göz atalım Bükreş'in.. Göze çarpan ilk isim savunmadaki takım kaptanı Matei Mirel Radoi, Romanya ile Euro 2008'de başarılı bir oyun ortaya koymuştu. Orta sahada ise tanıdık bir isim var : Ovidiu Petre. Bir de Hagi'nin zamanında Galatasaray'a getirmek istediği Mihaita Pleşan var. Sağ kanatta Banel Nicolita önemli bir isim. Takımın herşeyi olan Nicolae Dica ise artık Catania'da oynuyor.

Şöyle isimleri karşılaştırınca aslında herşey ortaya çıkıyor.
Radoi - Meira, Arda - Nicolita, Petre - Linderoth, Pleşan - Lincoln. Elde kalan De Sanctis ve Kewell var daha..

Rahat bir tur olmasının yanında iki takımın da hücum yaptığı keyifli maçlar izlemeyi umuyorum..

5 yorum:

Semt Aşığı dedi ki...

geçen sene evinde herkeze kök söktürmemişmiydi?

firat selcuk dedi ki...

iyi oynamış, real madrid'i de elinden kaçırmıştı.. ama simdi dica yok kadroda, nicolita kötü bir euro 2008 gecirdi, kaldı ki galatasaray'ın kadrosu her sekilde cok ustunde bukres'in.. hersey isim ve kadro kalitesiyle olmuyor ama ben cok zorlayacaklarını dusunmuyorum..

uykutu dedi ki...

pleşan o patlama yaptığı yıllardan çok uzakta.. en iyi oyuncuları dica artık yok, oyun kurmakta, olmadık goller atmakta zorlanıcakları kesin.. kaleci zapata akıl almaz hataları yapmaya çok açık bir kaleci.. orta sahalarındaki banko oyuncu petre galatasaray'dan sille tokat taraftarların ıslıkları eşliğinde gönderilen bir oyuncu, yahu başkanları bile zamanında 3 kuruş daha fazla para aliyim diye galatasaray'a oyuncu pazarlamaya çalışan bir adam değil mi bunarın ? romen liginin ikincisi ? gözünüzü seviyim yapmayın, bizim için kadro olarak zayıf bir ekip, ama herkes için bir kazanma şansı vardır.. herkes herkes'i yenebilir..

Cenky dedi ki...

Radoi Inter'le anlaşabilir her an, Meira rakipsiz kalır eşleştirmelerde :D

uykutu dedi ki...

radoi'nin ne kadar iyi olursa olsun 15 milyon euro gibi rakamlar etmesinede anlam veremedim, bir oyuncu, romen, sırp yada rus olunca fiyatlar uçsuz bucaksız oluyor gel gör ki bizim daha yetenekli oyuncularımıza 5 milyon euro'yu bile çok görüyorlar, dünyaca bilinen bir uyum sorunumuz mu vardır nedir =)

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO