30.08.2008

UEFA Süper Kupa 2008 : Manchester 1-2 Zenit

Dün akşam yine maçlar arasında gidip geliyordum ki "yeter artık" diye isyan edip Süper Kupa'yı izlemeye karar verdim. Maçı Zenit'in alacağından emindim ama yine de heyecanla bekliyordum, bu kadar merakla beklememin üç tane sebebi vardı. Birincisi 30 Milyon Euro'luk adam Danny, ikincisi en beğendiğim ön liberolardan biri olan Tymoschuk ve Euro 2008'de de göremeyip hiç izleyemediğim Pogrebnyak. Danny neden 30 Milyon € ettiğini anlatan bir oyun koydu ortaya, golünü de attı, sahanın da en iyilerindendi. Burada iyice ses getirip yine aynı miktarlara avrupaya transfer olması sürpriz olmaz bir iki sene içerisinde. Tymoschuk ise o beklediğim uzaktan vuruşlarını ve agresif oyununu sergiledi. Zaten Tymoschuk'u daha önce çok izlediğim için öyle büyük bir merakım yoktu, sadece iyi oynamasını bekleyip keyif almayı istiyordum.
Pogrebnyak ise beklediğimden daha farklı bir oyuncuymuş onu gördüm ben. Sadece gol atmaya yarayan, gelen gideni kaleye yollayıp değerlendirmeye çalışan bir oyuncu sanıyordum ben. Bugüne kadar hiç izlememiş olduğum için aldığım duyumlar ve izlediğim bir kaç UEFA özetinden bu izlenime kapılmıştım. Ancak gördüm ki düz bir santrafor olmaktan çok her yerde görülen, top taşıyan, pozisyon yaratan güçlü ve teknik bir forvetmiş. UEFA Kupası'nda gol kralı oluşuna bu maçtan sonra iyice hak vermiş oldum.

Zenit Manchester'dan çok daha iyi oynayarak kupayı almış oldu sonuçta. Ayrıca benim dikkatimi çeken, 2-3 sene önceye kadar bu Süper Kupa su bardağı ebatlarında sembolik bir kupaydı, şimdi görüyoruz ki büyütülmüş biraz daha adının hakkını vermesi için.

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO