13.08.2008

Unutulmayanlar #5

Öncelikle fotoğrafla başlayalım, Teddy Sheringham 90+1'de golü atıyor Bayern Münih'e ve finalde skoru 1-1'e getiriyor. Bu golün 1 dakika sonrası ise futbol tarihine geçiyor ve Bayern Münih şampiyon oldu denirken Solskjær golü atıyor ve kupayı United'a getiriyor.

Konumuz bu final maçı değil, Sheringham'ın başına gelen bir tesadüf. Bu sezon gruplarda da bu iki takım karşı karşıya geliyor ve Bayern 11 puanla United ise 10 puanla çıkıyor gruptan. Grup mücadelesinde ise Sheringham belki de bilmeden bu finalin kaderini çiziyordu...
Münih'te oynanan maçta Manchester 2-1 öndeyken 90. dakikada Teddy Sheringham golü kendi filelerine yolluyordu ve maç 2-2 sonuçlanıyordu. Bu son dakika golü olmasaydı belki de grubun kaderi kalan 4 haftada değişecekti, kim bilir belki Bayern Münih belki de Manchester United çıkamayacaktı gruptan.

Sheringham bu grup maçında son dakika golünü atıp bir anlamda finalin oynanmasına da etki ettikten sonra final maçında son dakikada sahneye çıkıp kupanın Manchester United'a gelmesini sağlayan iki adamdan biri oluyordu ve gruptaki o golün intikamını çok daha ağır şekilde alıyordu.

1 yorum:

Evrim dedi ki...

Dikkatimi çekti.Manchester'ı o sene Ersun Yanal çalıştırıyordu herhalde..6 maç 20 gol 11 kendi kalende gördüğün gol.Tek açıklaması bu olmalı...

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO