3.08.2008

Evrim Geçirmek ?


Demir MSN'de yazdı 3 sene öncesinin ve bugünün savunma hattını ve şunu ekledi "bkz : evrim". 3 sene önceye ve bugüne bakınca haklı sanırım fazlasıyla.

2005 : Cihan Haspolatlı - Rigobert Song - Stjepan Tomas - Orhan Ak
2008 : Uğur Uçar - Fernando Meira - Servet Çetin - Hakan Balta

Song dışında kaliteyi geçtim Süper Lig'de 11'de oynayacak isim değil 3'ü de.. Ama şimdikiler mevkiilerinin Türkiye'deki en iyi 2-3 isminden biri. Hatta Meira'dan iyisi olduğunu düşünmüyorum.

Kararı bir de siz verin... 3 sene öncesi mi bugün mü ?

8 yorum:

uykutu dedi ki...

belki bazılarına çok abartı gelicek ama cihan-orhan ikilisi ki özellikle cihan bir aralar beni artık galatasaray maçı izlemekten soğutacak raddeye getirmişti işi, buna rağmen nasıl o kadar süre kaldılar akıl kari değil.. song'u gerçekten çok sevdik reisti bir nevi yüreğiyle mücadele etti sahada, fakat objektif yaklaşırsam meira'nın song'dan daha iyi olduğunu düşünüyorum neyseki o da yüreği ile mücadele eden bir oyuncu.. bu arada uğur'dan ne haber olaki? ne zaman iyileşicek bu çocuk, hadi iyileşti bu kadar sakat kaldıktan sonra eskisi gibi olabilir mi?

firat selcuk dedi ki...

bir alt postta yazıyor zaten.. cihan ilk 11'deyse maçları izlemiyordum, sonradan oyuna girerse de bakmıyordum.. son senede oldu bu sadece.. 3 aya yakın mac izlemedigimi biliyorum.. bosuna sinirlenecegime mac sonu ozeti izlerim diyordum..

uğur yeni sezona yetişecek diye biliyorum.. eski haline dönmesi zor olmayacaktır bana kalırsa.. uzun ve başarılı bir tedavi süreci geçiriyor çünkü.. hemen aceleye getirilip sezonun son maçlarında oynatacaklardı, hatta ümit milli takıma da çağırıldı sezon sonu toulon turnuvasına ama oynamadı.. bence doktorların oynatabilecek hale getirmelerine rağmen kadroya alınmayıp tedavisine devam ettirilmesi olumlu oldu..

uykutu dedi ki...

ugur'un sag bek'te bir diğer alternatif sabriye oranla defansif olarak kat be kat başarılı olduğu açık, o kanattan yapılan bindirmeler bakımından da 10 orta kesip 1 isabet sağlayan sabri yerine 5 orta kesip 3 isabet sağlayan uğuru tercih ederim açıkcası ;)

Adsız dedi ki...

Milli takım oyuncuları değil mi onlar hocam? FT neden başka düşünüyor acep.

selaminko dedi ki...

ben yine de bunların arasında en iyisinin song oldugunu dusunuyorum. bence song meira'dan da iyi bir oyuncu.

alperensaylar dedi ki...

cihan zaten ön liberodan bozma bir sağ bekti. orhan ak da stoperden bozma sol bek(hakan balta da bir nebze öyle ama orhan ak galatasarayda sol bek oynamaya başladı, hakan ise sol bek olarak alındı.)ama tomas kötü bir oyuncu değildi. tomas feneri de çok kurtardı, cimbomu da. ayrıca benim gözümde serie a da oynamış olması bile yeter bir stoper için.

uykutu dedi ki...

cihan ve orhan ak yokluktan milli takımda oynamışlardır öyle böyle biryokluk değildi yani, ne hakan balta vardı piyasada ne de bir başka isim.. sabri'nin oynamasına gelince ise gökhan gönül sakatlanmasa ve uğur uçar sakatlanmadan aynı performans ilse sezonu sürdürseydi en azından o mevkide sabri formayı göremezdi.. ft gene yokluktan oynatmak zorunda kaldı alternatifsizlikten, 4 lü defans kurgusunda 4 oyuncunun da boyunun belirli bir seviyede olması lazım.. sabri bu tür durumlarda çok faydasız kalıyordu.. defansif manada da hızına rağmen kademeye girmeyi pek becerememsinden arkasına çok adam kaçırdığı olmuştur, ortalarındaki isabet oranı da ortada zaten ;)

Adsız dedi ki...

orhan > hakan kadir BALTA

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO