25.08.2008

İspanya Süper Kupası : Real Madrid 4-2 Valencia

3-2'nin rövaşı daha da fazla gole sahne oldu ve kupa Real Madrid'in oldu. Silva'nın golünü göremedim, Antalya - Beşiktaş ve Inter - Roma maçları ile dönüşümlü baktığım için ilk golü kaçırdım. Bir süre sonra tekrar döndüğümde de maçı açar açmaz van der Vaart'ın kırmızı kartını gördüm. Sezona pek iyi bir giriş olmadı Hollandalı için. İlk devreye de pek bakmadım doğrusu bu karttan sonra. İkinci yarıda iki takım da iyi başlamışken penaltı pozisyonu oldu, Albiol elle oynadı ki orada kırmızı kart çıksa ağır olacaktı, Madridlilerin isyanı boşa oldu biraz. Nistelrooy penaltıyı gole çevirdi ve 5 dakika sonra sarı kart gördü. 74'te de ikinci sarıyı gördü ve kırmızı kartla oyun dışı kaldı.
Bu dakikadan sonra beklenen Valencia'nın 9 kişi kalan Real Madrid önünde golü bulup kupaya uzanacağıydı. Ancak kırmızı kartın 1 dakika sonrasında Sergio Ramos golü buldu. Real Madrid öndeydi ve kupa ellerindeydi ancak rahat değillerdi. 87'de De la Red mükemmel bir golle son noktayı koydu sandık aslında. 2 dakika sonra da savunmanın hatası ve yanlış görmediysem Robben'in çabalarıyla kaleciyi de çalımlayan Higuain 4-1 yaptı skoru. Real Madrid'in 2 gol yemesi lazımdı kupayı kaptırması için. 90 dakika dolup uzatmalara geçilmek üzereyken Galatasaray'a gelir gelmez diye iki haftadır tartışılan adam Morientes skoru 4-2 yaptı. Son 3 dakika da Valencia'nın kuru baskısı ve Real Madrid'in zaman geçirme uğraşlarıyla eridi gitti.
Bu iki maçlık finalden sonra görülen ilk şey Valencia'nın Emery ile kendini bulduğu. Koeman'ın saçmalıklarıyla dağılıp biten Valencia yeniden hayata dönmeye başlamış ancak kalede Hildebrand büyük sorun gibi duruyor şimdilik. Stuttgart'taki o mükemmel kaleci İspanya'da vasat bir 2. lig takımı kalecisine dönüşmüş adeta. Yetenekleri konusunda kimsenin şüphesi yok ancak ters giden şey neyse çok geç olmadan engellenmeli. Çok basit ve kolay gol yiyorlar, bu iki maçta çok rahar gördük bunu. Hücum hattı birbirinden yetenekli isimlerden kurulu Valencia gerideki ve özellikle de kaledeki sıkıntıyı sonlandırdığı zaman yeniden Barça ve Real Madrid için tehdit oluşturmaya başlayacaktır.

Real Madrid ise kadroya van der Vaart dışında bir takviye yapmadı ve bu haliyle gayet iyi görünüyor. Schuster'in forvet inadı tutmuş durumda ve buna da ihtiyaçları yok doğrusu. Robinho satıldıktan sonra iyi bir yedek işlerine yarayabilir ama Huntelaar direkt oynamayacaksa boşuna alınmamalı.

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO