30.08.2008

Vedad Ibisevic

Sanırım Türk futbolseverlerin kendisi ile karşılaşması Hoffenheim - Galatasaray maçı ile oldu. Hoffenheim'ın 2-1 kazanmdığı o maçta Ibisevic skoru 1-1'e getiren golü atmıştı.

Futbola Basel altyapısında başlıyor ancak daha sonra Amerika yolu gözüküyor, Basel'de kalıcı olamıyor bu yüzden. Amerika'da ise Saint Louis Üniversitesi'nde okuyor ve bu okulun takımıyla başarılı maçlar çıkartıyor. Kendisini avrupaya geri getiren ise Bosnalı ünlü çalıştırıcı Vahid Halilhodzic oluyor ve kendisini Paris Saint-Germain'e transfer ediyor. PSG forması ile fazla şans bulamıyor ve ikinci ligde Dijon'a kiralanıyor. Burada iki sezonu başarılı geçirince Alemannia Aachen'in dikkatini çekiyor 22 yaşındaki Bosnalı. Burada geçen 1 sezonun ardından 2007 yazında Hoffenheim'ın yolunu tutuyor genç golcü. Burada ilk sezonunun sonunda bilindiği üzere takım Bundesliga'ya çıkıyor masalsı bir yolculuğun sonunda.

Bu sezon ise kariyerinin ilk ciddi sezonunu yaşıyor doğal olarak. Daha önce bu kadar üst düzey bir yerde ön planda olup sürekli oynama şansı olmamıştı. Bu sezona iyi bir giriş yapıp ilk 2 hafta sonunda liderliği ele geçiren Hoffenheim adına skor yükünü sırtlayan adam oldu gol adına kısır geçirdiği sezonların ardından. Şimdilik görünen o ki gol krallığını zorlayacak bu performansı ile. 3 haftalık performansı buna işaret ediyor.

Yazıyı bitirirken Hoffenheim Leverkusen deplasmanında 5-2'lik mağlubiyetle liderliği de bıraktı, ligdeki ilk mağlubiyetini ve puan kaybını da yaşadı. Ancak gol hanesinde birisi penaltıdan olmak üzere iki kere Ibisevic* yazıyor yine. 3 hafta geçmiş oldu ve 5 gole* ulaştı Ibisevic. Yaşı daha 24 ve önünde uzun bir kariyer şansı var. Çok etkileyici bir başlangıç oldu kendisi için, bakalım son yıllarda yepyeni yıldız golcüler üreten Bundesliga'nın yeni bir yıldızı olmayı başarabilecek mi.

*Leverkusen maçında penaltı golünü Ibisevic atmamış, Salihovic atmış. Skor sitelerinde ilk anda Ibisevic yazmışlardı. 3 haftada 4 gol atmış oldu Ibisevic.

3 yorum:

Sheed dedi ki...

hoffenheim'ın penaltı golünü sejad salihovic attı.. o da boşnak gerçi ;)

firat selcuk dedi ki...

teşekkür ederim uyarı için, iki farklı skor sitesinde de ibisevic yazmıştı ilk olarak..

aşkın dedi ki...

O isimle Türkiye'de oynayamaz

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO