25.08.2008

İtalya Süper Kupası : İnter 2-2 Roma (6-5 pen.)

İspanya Süper Kupası başlığında demiştim üç maç arasında gittim geldim diye. En fazla bunu izledim bu üç maç arasında. Mancini eski takımı karşısına çıkıyordu mavi-siyah forması ile, diğer tarafta ise Riise ve Baptista yeni takımlarıyla ilk kez resmi maça çıkıyorlardı. Inter çok daha fazla pozisyon buldu Roma'ya göre. Roma'nın fazla pozisyonu yoktu, Okaka'nın uzatmalarda maçı takımı lehine çevirebileceği bir pozisyonu vardı ki gollerden sonra en önemlisiydi Roma adına. Inter'de geçtiğimiz sezonun ortalarında göz önüne çıkan Balotelli bu akşamın da yıldızlarından oldu. Gerçekten oyuna girdikten sonra mükemmel oynadı. Roma'da Totti yedekteydi, sakat mıydı bilmiyorum, sakat değilse de hataydı bu doğrusu, büyük umutlarla gelen Baptista ise ilk maçında takımla uyumlu gözükmedi. Ibrahimovic yine hücumda çok etkiliydi, böyle bir oyuncuya sahip olmak zaten sezona 1-0 önde başamak anlamına geliyor özellikle de İtalya gibi bir ligde.
Muntari'nin Roma savunmasının ihmali sayesinde attığı güzel golle skor 1-0 olduğunda yine Inter'in maçın içine edip skoru 1-0 da kilitleyeceğini düşündüm. De Rossi ikinci yarının başında Mourinho'nun böyle bir düşüncesi varsa bile yok etti yolladığı füzeyle. Sahanın yıldızlarından Balotelli skoru 2-1'e getirdiğinde Roma için herşey bitmiş gibi duruyordu. Totti de oyuna dahil olmuştu ve son çırpınışlarını yapıyordu başkentin sarı-kırmızısı. Son 5 dakikalık uzatmaya girilirken korneri golle sonuçlandırdı Vucinic ve maçı uzatmaya götürdü. Uzatmalarda Roma çok daha canlıydı 90 dakikadaki performansa bakacak olursak. İlk uzatma devresinde en çok akılda kalan şey hiç şüphesiz Balotelli'nin mükemmel frikiği ve Doni'nin kurtarışıydı. İkinci uzatma devresi de yine karşılıklı gol çabaları ve yine iki tarafın temkinli oyunuyla sürdü, beklendiği gibi de penaltılara kaldı maç. Bu devrede de yine Balotelli-Doni ikilisinden hoş bir pozisyon izledik. 2-2'lik 90 dakikanın ardından bu iki takımın uzatmada maçı almaları pek mümkün gözükmüyordu.

Penaltılarda Roma avantajı sağlamışken 5. penaltıda topun başına kaptan geldi ve topu üstten dışarıya attı. Totti bu golü atsaydı kupa başkente gidecekti, Inter bu hatayı affetmedi ve seri penaltılara götürdü işi. 4-4'lük eşitlik 6-5 ile bozuldu ve kupayı Inter aldı kaptanlarının ayağından gelen son golle. Bir bakıma Şampiyonlar Ligi finalinin bir tekrarını izledik penaltılar açısından, takımın kaptanı son penaltıyı değerlendiremedi ve herşeyin bittiğini düşünen diğer taraf bir anda kupanın sahibi oldu.

İtalya'da sezon resmi olarak başlamıştı Coppa Italia maçları ile ama Serie A heyecanı başlamasına bir hafta kala iyice tavan yapmış oldu bu maçla birlikte..

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO