3.08.2008

Underrated Players #3 : Levan Kobiashvili


Uzun zamandır bu seriyi devam ettirmeyi unutmuştum. Kobiashvili ile uzun zaman sonra devam ediyorum seriye.

Yıllardır Schalke'de o mavi formasıyla hayranlıkla izlenen bir oyuncu oldu Kobiashvili, kariyeri boyunca hep ortalamanın üzerinde maça çıktı, asla ikinci tercih olmadı yani.

Gürcistan'da başlayan kariyerin ilk senelerinde 1 senelik Rusya macerası var. Rusya'dan sonra ise Almanya'ya 2. Lig'e gidiyor Freiburg'a. Gittikten sonraki sene ise 1. Lig'e yani Bundesliga dediğimiz yere geliyor Freiburg ile birlikte. Daha sonra Almanya'da 5. yılında küme düşüyor tekrar takımı, 2. Lig'de oynarken başarılı ve gollü geçirdiği sezondan sonra akıllarda hep yer edeceği Schalke 04 günleri başlıyor.

Schalke'de 5 sezon bitirdi ve 6'ya başlıyor bu sezon. Oynadığı her sezonda iyi ve kaliteli işler yaptı, ne gönderilmesi gündeme geldi ne de kadroya girmekte zorlandı. Her zaman tercih edilen bir isim oldu.

Bugün 31 yaşında, en azından 3-4 sene daha zorlanmadan oynayabilecek düzeyde. Sol kanatta bekte oynadığı zaman çok etkili olmasa da açıkta yani orta sahanın solunda oynadığı zaman ne kadar etkili bir hücumcu olduğunu görüyoruz çoğu zaman. Ayrıca orta sahada ön liberoda da Lincoln'ün arkasında mükemmel performansları oldu geçtiğimiz yıllarda.

Bugüne kadar asla el üstünde tutulan bir adam olamadı Kobiashvili ve muhtemelen bundan sonra da olamayacak. Ancak o her zaman görevini eksiksiz yerine getiren ve yeteri kadar parlayamamış bir yıldız olarak kalacak futbolseverlerin aklında.

4 yorum:

uykutu dedi ki...

benzer tarzdaki bir oyuncu da ayhandır benim için ( maç içindeki çirkefliğini, hakem ile olan oyunlarını hiçe sayarsak ) ne kadar yedek kalsa'da, sakatlık yaşasada ne zaman ve hangi mevkide ve hangi rakibe karşı görev verilirse verilsin belirli bir standardı tutturuyor ve göze batmıyor ayhan.. özellikle tamamen ofans üzerine kurulu bir oyuncu iken geldiği şu hali düşünürsek saygı duymamak elde değil.. yazı için teşekkürler bu arada hoş olmuş..

Ortega dedi ki...

İsmi kulağa hoş geliyor ama :)

uykutu dedi ki...

mahalle maçlarında güzel isimli oyuncuların adını pozisyon uygunluğuna dayanarak spiker edası ile söylemek de güzel oluyordu, ştefannnn kıloossss, armando diegooo maradonaa bunlara örnektir, kobiyaşvili de iyimiş =)

Adsız dedi ki...

topçu değil.

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO