23.08.2008

Galatasaray 4-1 Denizlispor

Şampiyonun maçıyla açılan yeni sezon gollü ama pek keyif vermeyen bir futbolla başlamış oldu. Kewell sol kanatta olduğu zaman neler yapacağını biliyoruz hepimiz, golünü de öyle attı, pozisyonları da öyle buldu. Ancak sağ kanada geçtiği zaman fazla etkili olamadı, ki zaten bir elin parmaklarını geçmez bu zamana kadar sağ kanatta oynadığı maç sayısı. Bu maç rahattı ve bu yüzden de denendi sağ açıkta, ancak soldaki gibi mükemmel olmayacağını herkes görmüş olmalı. Sezona 2 gol 1 asist ile girdi Kewell, ilk iki maçtaki performansından sonra ilerisi için daha parlak şeyler düşünmemek elde değil. Ancak elimizdeki Lincoln faciası varken yine bir iki ay beklemek lazım Kewell'ın neler yapacağını. Lincoln'deki gibi istikrarsız ve vasat devam edeceğini sanmıyorum ama emin de olamıyorum doğrusu. Adamda birşey olmasa bile bir maçta ani bir hareket ile sakatlayabilecekleri için şimdiden kesin konuşmak yanlış olur.

Sabri'yi üç sezondur eleştiriyoruz ama olması gereken tek maçta yerini alamayacak sanırım. Avrupada böyle kritik bir maç öncesi Barış'a güvenmek yerine kör topal bir Sabri daha iyi olabilirdi, en azından Hasan Şaş yerinde dur diye azarlayınca kalırdı savunmada. Barış'a o konuda güvenim yok, fazlasıyla çıkıyor ileriye bekte oynadığı zaman, zaten farkedilmiştir son 15 dakikada Barış o kadar boş bıraktı ki yerini, o yüzden sağ bekte bekledi Kewell. Ayhan bir iki top kaptı oynadığı mevkii ve görevi gereği ancak kötü olmamayı yine başaramadı. Yine etkili olamadı. Arada bir parlayıp sönen bir oyuncu olduğu bir gerçek ve biz de bu gerçeğin şimdilik "sönme" dönemindeyiz, umarım bir kibrit çakan olur da parlatır Ayhan'ı önümüzdeki günlerde. Linderoth'un iyileşmesi kendisini gazlayabilir ama yerini kaptırmayacak kadar etkili performans verecek mi Ayhan işte onu tartışmak lazım.

Sona doğru gelirken Mehmet Topal'a değineyim. Çıkana kadar bana göre sahanın yıldızıydı, sezona berbat girdiği söyleniyordu ancak bugün bildiğimiz Mehmet Topal oradaydı, yine topları çaldı yine orta sahada pas alışverişini çok iyi yaptı. Meira-Servet ikilisi eğer hala uyum dönemindeyse birbirlerine uyduktan sonra nasıl bir performans gösterecekler merak ediyorum, Meira'nın top sektirirken kaptırdığı top dışında kusursuz oynadı bu ikili ve en önemlisi birbirlerini tamamlayarak oynuyorlar.

Sakibbe Mehmet'i oyundan alırken çıkan uğultunun Mehmet'e değil kendisine olduğunu da farketmiştir umarım, o dakikada Mehmet Topal kulübeye çağırmak son tercih olmalıydı.

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO