31.08.2008

Fiorentina - Juventus

İtalya'da derbiler dışındaki en büyük maçlardan biri, belki de en büyüğü. Fiorentina - Juventus maçı 21.30'da Artemio Franchi'de oynanacak ancak Türkiye'de malesef canlı yayını yok, NTV Spor yayın hakkını almasına rağmen İspanya Ligi'ni yayınlamayı tercih etti. Avrupada ve Seri A'da haftanın maçını izleme imkanından yoksun bıraktığı için teşekkür etmek lazım NTV Spor'a ve NTV'ye. Numancia - Barcelona ve Deportivo - Real Madrid maçlarını bu maçtan daha önemli bulmak büyük yetenek doğrusu. Yeni sezona girerken ilk haftadan böylesine büyük bir hatayı yapmamalıydı NTV Spor. Evet Fiorentina yüzünden normalden fazla tepki gösteriyor olabilirim ama İspanya'da bu maça göre daha önemsiz olan maçlar sonuçlandıktan sonra gecenin 12'sinde bu maçı banttan izlemek istemiyorum ben.Oturup Kayserispor - Galatasaray maçı ile dönüşümlü izlemek varken git internette sonucuna bak, sonra 12'de tüm gollerin dakikasını bilerek heyecansız ve tatsız şekilde maçı izle..

Neyse.. Maça geçelim.. İlk haftada ligin en önemli ve en çok beklenen maçlarından biri oynanıyor ancak bu maçın bu kadar önemli olmasının başka bir sebebi de var.

Bu iki takım ligde ilk haftada daha önce de karşılaşmıştı ancak bu tam 67 yıl önce gerçekleşmişti. O gün 1-1 biten maçın ardından yeniden iki takım kendileri adına sezonun açılış maçında karşı karşıya geliyor.

İki takım arasındaki son maç ise Delle Alpi'de oynanmıştı ve Fiorentina deplasmandan 3-2'lik galibiyetle dönmüştü.

1 yorum:

DoGaN dedi ki...

Bence barca deil ama deportivo real macı bu mactan daha onemli cunku real son 11 sezondur ordan galibiyetle donemiyor..Butun ahali toplanmıs bu macı bekliyor yaw..:)

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO