16.08.2008

Sezon Başlarken : Bundesliga

Bayern Münih'in geçen sezon beklentileri boşa çıkarmayıp rahat bir şekilde şampiyonluğu aldığı Almanya'da yeni sezon şampiyonun maçıyla başladı. O şampiyon yine en büyük favori, arkasında ise her zamanki 3-4 takım var. Bir de gözlerin aradığı takımlar var elbette arada.. Bu sezon da Bayern Münih açık ara önde bir kadroyla sezona başlıyor, Bayern'e oranla diğer takımlar güçsüz kalsa da 2 sezon önce olanlar herkesin aklında. Geçen sezon ligi kendini sıkmadan alan B.Münih yine çok güçlü görüldüğü dönemde UEFA Kupası'na gidebilmişti ancak. Ancak bir gerçek de var ki şampiyonluk için ligdeki teknik direktörlerin hepsi Bayern Münih dedi sezon öncesi...

Son şampiyon bu sezon kadrosuna ligin en iyi orta sahalarından biri olan Borowski'yi aldı, Kahn'ın boşluğunu da penaltıları ile ismini daha önce sık duyduğumuz Butt ile doldurmaya karar verdiler. Bu sezon şampiyonlukları tamamen kendi ellerinde, rakipleri ne kadar iyi olursa olsun Bayern Münih kendisini yakmadıkça şampiyonluğu alacak güçte. Sonuç olarak üzerinde pek konuşulmayacak bir takıma sahipler. Klasik bir deyimle "Şampiyon belli ikinci kim?" sorusunda şampiyon rolüyle sahne alacaklar bu sezon.

Geçtiğimiz sezona göre kan kaybetmiş gibi görünen bir ekip Bremen. Geçirdiği zor dönemden sonra formuna kavuşan Klasniç'i kaybettiler öncelikle, O'nun da Nantes'a gidişi hakkında uzun şeyler yazılır da gerek yok. Borowski zaten Münih yolunu tutmuştu, Owomayela ve Wome gibi iki kanat oyuncusu da ayrıldı takımdan. Dahası, Carlos Alberto da artık Bremen'de değil. Kadrodaki en önemli yenilik hiç şüphesiz kiralık olarak gelen Pizarro, Klasniç'in gidişinden sonra o bölgede benzer tipte ve daha etkili olacak bir isim. Orta sahaları fazlasıyla güçlü olduğu için bu sezon ligde yine ilk 3'te yer almaları neredeyse garanti gibi. Forvetleri de güçlü görünüyor ancak bu kalabalık gereksiz bir problem yaratabilir. Bayern'in kötü performans göstermesi durumunda şampyionluk yolunda en önemli aday olacak konumdalar.

Transferin sessiz ama kritik iş yapan takımı oldular benim gözümde. Engelaar ve Farfan çok kritik iki hamle oldu, ikisi de iyi işler yapacak Bundesliga'da. Schalke takım olarak Bremen'dan daha kaliteli bir kadroya sahip gibi dursa da konu takım oyunu olunca Bremen bir adım önde. Kadrodaki kilit isimler iyi bir sezon geçirmekten çok, uyumlu bir sezon geçirirse o zaman Schalke bir tehdit olabilir diğer iki takım için. Halil'in geçtiğimiz sezonun son çeyreğindeki etkili performansı da Schalke'nin başarısında önemli bir etken olacak bu sezon. Halil iyi olduğu zaman tesadüf müdür bilinmez ama Schalke kötü olmadı hiç. Şampiyonlar Ligi'ne gidecek 3 takımdan birinin Schalke olması sürpriz olmayacak sezon sonu.

Diğerleri :
Stuttgart şampiyon olan bir takıma yakışmayacak bir sezonun ardından yine üst sıralar için iddialı giriyor sezona. Sakatlık problemi yaşamazsa Yıldıray, Gomez ile birlikte takımın en önemli yıldızı olacak konumda. Kaledeki sorun Lehmann ile çözüldü denemez, Lehmann da başlı başına bir sorun çünkü. Boulahrouz hakkında Euro 2008'den önce iyi konuşmazdım ama turnuvada o agresif ve gereksiz adamdan eser yoktu, beklenenden iyiydi doğrusu. Meira gibi bir ismi de kaybettiklerini unutmamak gerekir.

Leverkusen ise Skibbe'nin kurduğu genç takımı korudu. Üstüne de Football Manager sayesinde adını duyduğumuz Renato Augusto'yla sözleşme imzaladılar. Büyük ihtimalle yine UEFA Kupası'na katılma mücadelesi yapacaklar. Şampiyonluk bu genç takım için çok çok uzak bir ihtimal henüz.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

bayern kalesinde ilk haftalar sikinti cekebiir cünkü kalesinde alt yapidan cikan bir rensing var onun da kahn gibi bir kalecinin yerini doldurabilecegini sanmiyorum ayrica yillardir defansinda demichelis veya van buyten-lucio uyumsuzlugu var onu da unutmamak lazim ama olimpiyatlara katilan bir breno iyi alternatif olabilir eger uyum saglarsa.

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO