6.08.2008

Galatasaray - Türk Telekom


Bir süre önce basket takımlarının birleşmesi yönünde söylentiler çıkmıştı. İyi ki o birleşme olmamış yoksa futbol takımı bu paraya bu sponsorluğu alamazdı.

Çeşitli yerlerde iyi karşılayanlar da var endüstriyel futbola karşı futbolun bir kalesi daha gitti diyenler de var. Ali Sami Yen ismine ihanet edildiğini söylemek ise ayrı bir yetenek doğrusu, Aslantepe Ali Sami Yen Spor Kompleksi değil mi buranın adı ? Yoksa aylardır bu isimle mi kandırıyor bizi yöneticiler ? Bence gayet olumlu bir iş oldu bu. Zaten Ali Sami Yen ismi yaşatılıyor, orada bir sıkıntı yok, stadın adı da Türk Telekom Stadı oldu diye ortalığı ayağa kaldırmanın mantıklı bir açıklaması olmamalı. Forma reklamında o çerçeveli katı kurallar koyan iğrenç Avea'dan sonra sarı-kırmızı-beyaz renklere sahip Türk Telekom reklamı Marshall'dan sonraki en hoş görünen reklam olabilir.

Alınacak yıllık ücret konusunda tartışmalar var ki esas önemli olan orası. İki ayrı şeyden bahsediliyor, biri 10 yılda 40 milyon dolar, diğeri ise yıllık 15 milyon dolar. Buradan anlaşılan ilk şey stadın adı için her sezon 4 milyon dolar verilecek. Buradan sonraki o yıllık 15 kısmına takıldım ben. Muhtemelen o da forma reklamı veya her sezon yine stadın ismi için verilecek olan miktar. Forma reklamı ve stad isim hakkı dahil yıllık 15 diye düşünüyorum ben, forma reklamına yıllık 15 vereceklerini hiç sanmıyorum ben, "Gazprom musun yoksa T-Mobile mısın sen ?" derler adama..

1 yorum:

Cenky dedi ki...

Uzun soluklu sponsoruk iyidir, kan yapar. 2 sene öncesine kadar yoklukla boğuşan bir kulüpken daha bitmemiş stadın getirileri çıkmaya başladı. Her ne kadar haz etmesek de Aziz Yıldırım Efendi'nin stadı büyütüp çok amaçlı hale getirmesinin ne derece etkli olduğunu bir kez daha anlıyoruz. Maddi kurtuluşumuz olacaktır bu stad.

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO