8.08.2008

Goal.com'dan Sevgilerle : Türk Futbolunu 3 Büyüklerden İbaret Sanmak

Semih MTK'ya 4 gol atınca Şampiyonlar Ligi'nde bir maçta 4 gol atan ilk Türk oldu. Bu başarısını rakip zayıf da olsa, maçtan kopmuş da olsa görmezden gelemeyiz. Başarıdır ve alkışlanmalıdır. Konu ise başka, goal.com'da gündüz dikkatimi çekmişti bu olay. Semih'in avrupa kupalarında bir maçta 4 gol atabilen ilk oyuncumuz olduğunu iddia ediyorlar üstelik de "Tarihe Geçti" diyerek.

29 Eylül 1971 günü Finlandiya ekibi Mikkelin'i sahasında 4-0 yenip Kupa Galipleri Kupası'nda tur atlayan Eskişehirspor'un 4 golünde de Fethi Heper'in imzası vardı.

Haberi yazarken "Acaba daha önce başaran başka birileri olmuş mu 3 büyükler dışında?" diyerek birazcık araştırma yapmak zor olmamalı. Şu bilgiye ulaşmak 30 saniyeden fazla sürmüyor ancak sırf yazmış olmak için haber yazanlar sayesinde bunlar oluyor işte. Bu açık açık saygısızlıktır, unutkanlık veya dalgınlık gibi basit bahanelerle açıklanamaz.

1 yorum:

Emre Yılmaz dedi ki...

Goal.com aslında doğru bi haber veriyor ancak hatası Semih'in Türkiye'nin değil Fenerbahçe'nin tarihine geçmiş olduğudur. Ancak goal.com ile ilgili Türkiye ligini sadece 3 büyüklerden ibaret görmesi konusunda haklısın....

Emeğine Sağlık

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO