16.08.2009

Fenerbahce 3-0 Sivasspor

Mactan sonra Ridvan Dilmen 3 buyukler kopar gider bu sene diye yorumladi tek maci eksik 2. haftayi.. 1 lig maci oynamasina ragmen bana gore Besiktas'ta yok o potansiyel.. Galatasaray ve Fenerbahce bu sene bir-iki bitirecek.. Belli oldu bu 2. haftada.. Hatta biraz ileri gidersek 10. haftaya 27'ser puanla girerse iki takim tam derbi olur iste o zaman.. Neyse fantezileri bir kenara birakalim..

Oncelikle Sivasspor'un neden Kadikoy'e geldigini anlayabilmek lazim, bunun yaninda hangi amacla lige basladiklarini da.. Tamam Fenerbahce gibi bir deplasmana 1 puan amaciyla gelebilirsin ama bunun 8 kisiyi ceza sahasi onunde tutmakla olmayacagi cok acik.. Hele ki karsida gecen seneden eser kalmamis pozisyon az bulsa bile surekli deneyen ve hataya zorlayan bir Fenerbahce varsa hic olmaz.. Siyah takim elbiseleriyle Bulent Uygun Fenerbahce'nin gol istahina 8 kisiyle direnmeye calisti 70 dakika boyunca.. Kamanan ve Ersen Martin orta cizginin oralarda takildilar mac boyunca.. Mac 0-0 giderken sahada olmayan Ersen Martin yerine Sivasspor'un en hareketli -ve ayni zamanda tek gol pozisyonunu ureten- futbolcusu Kamanan oyundan alininca Fenerbahce bekleri icin solen havasinda bir mac olustu..

Maglup tarafin yanlislarindnan galip tarafin dogrularina gecelim.. Sanirim herkes ayni fikirdedir Fenerbahce bu sene ozellikle Kadikoy'deki maclarda skor ne olursa olsun bastiracak, gol arayacak artik.. 2 derbi macini bir kenara birakirsak ben anadolu takimlarina puan verme sansini cok dusuk goruyorum Fenerbahce'nin.. Ayni sey Galatasaray icinde gecerli.. Ne olursa deplasmanlarda olur..
Macin ilk 45 dakikasinda pek guzel futbol izleyemedik.. Bunda "iyi seyler yapmaya calisiyoruz" diyen Bulent Uygun'u suclu bulurum ben.. Sivas bugun alistigimiz futbolunu oynasa haftanin en guzel maclarindan biri yasanabilirdi.. Dedigim gibi burda ki sorumlu Bulent Uygun'dur.. Fenerbahce'nin golu bulacagi zaten asikar.. Sivassporlu futbolcular bile kontra ataga kalkarken inancsiz paslariya ne kadar konsantre olduklarini gosterdiler.. İlk golun ofsayt olmasi o kadarda kritik degil bence, bir adim sonucta.. Sezon basinda ortaligi velveleye vermeye gerek yok ama tabi burda Volkan'a da deginmek lazim 1 dakika icinde 2 net golu cikarmasa bugun Bulent Uygun'un negatif taktikle alinan basarisini konusuyor olurduk.. Gercekten macin en guzel uc hareketinden ikisi Volkan Demirel'e ait.. 3. ise Andre dos Santos'un bir galatasaray'li olarak beni bile tebessume zorlayan golu.. O sut auta gitse yazik olurdu..

Sonuc olarak Fenerbahce hakli bir galibiyet aldi bu gece mac sonunda bir kisinin bile Alex'i konustugunu dusunmuyorum.. Yarin Andre Santos ve Kazim goklere cikartilabilir ama bence macin adamlari Volkan Demirel ve Gokhan Gonul'dur.. Bir de Rambo var tabi macin adami mac 0-0'ken girmese daha bir neseli olabilrdi tabi ama yinede alkisi aldi Fenerbahce taraftarindan.. Garip adam rambo..

6 yorum:

Adsız dedi ki...

bir galatasaraylı olarak tebrik ettim kendilerini
ilk gol ofsayt dediğimde akabinde hemen ama ondan önce deivid'i itmişti hayrettin penaltıyı vermedi hoca bıdı bıdı. gibi bir cevap almamla susmuş olayı uzatmamıştım neyse VOLKAN DEMİREL kuşkusuz bu maçın adamı 2 net pozisyon kaleciler yer değiştirmiş olsaydı sivas 2-0 yenerdi herhalde
petkovic'in bu kadar kova olduğunu düşünmezdim

Adsız dedi ki...

dos santos'u da Andre Santos olarak düzeltirseniz hocam, iyi olacak.

firat selcuk dedi ki...

medya oyle alıstırınca demir dee kaptırıp gidivermis dos santos diye..

Can dedi ki...

Pozisyon üretemiyor Fenerbahçe. Ben Alex'i konuştum gerçekten. Rakibi sahasına yapıştırıyor, zira fizik gücü çok iyi. Ama çalışmıyor şimdilik kafadakiler. Galatasaray'da bireysel kabiliyeti yüksek oyuncu sayısı fazla. Kotarabiliyor işi organizasyon olmasa da. Biraz daha zamanı var Fenerbahçe'nin üretkenliğini arttırması adına.Kenar organizasyonları iyi, geriden koşular ve göbekten zorlamalar yetersiz şimdilik.

Adsız dedi ki...

20 Ağustos'taki başlığı da şimdiden görür gibiyim. Galatasaray parçaladı. Bu ara hemen hemen her maçını farklı galibiyetlerle alan galatasaray beni baya umutlandırıyor. Daha önce de Avrupa kupasını evine götürmüştü ve bunu tekrarlaması için hem takımın performansı yerinde hem de moraller sağlam. haydi galatasaray diyorum.

giampaolo dedi ki...

bence de fantezileri bir yana bırakmalı. ilerleyen haftalarda "hele bi otur soluklan yiğenim" diyen anadolu kulüpleri çıkacaktır fb ve gs nin karşısına, zaten bu iki takımın ayakları yere basmıyor. ama sağlam adımlarla ilerlemeye aday bir takım var, bu sezonda şampiyonluğa en yakın isim; Beşiktaş...

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO