26.08.2009

Fiorentina - Sporting : İlk Yarı (0-1)

Sıcağı sıcağına yazayım dedim ilk yarının ardından. Önce kadroyla başlayalım : Frey - Comotto, Gamberini, Dainelli, Gobbi - Zanetti, Montolivo, Marchionni, Mutu, Vargas - Gilardino.

Öncelikle sol bekte Gobbi'nin olması ilginç, ilk maçtan sonra tekrar böyle bir hata yapılmaz sandım ama yanıldım. Pek de iyi oynamıyor Gobbi ki takımın geri kalanına bakınca Gobbi'yi tek suçlu ilan edemem, haksızlık olur. Anlamıyorum neden Jovetic sola koyulup da Vargas savunmaya çekilmez. Zor bir şey değil ki bu. Ancak genel anlamda sezon boyu asla görmek istemeyeceğim bir Fiorentina var sahada. Umarım göreceğimiz en dip noktası budur takımın, bu oyundan daha kötüsünü Serie A'nın düşme hattındaki takımları oynar çünkü. İlk dakikalardan itibaren Mutu üzerinden Gilardino'yu bulup etkili olmak veya direkt olarak Mutu üzerinden tehlike yaratma amacındaydık ancak bu gerçekleşemedi. Mutu hücumda top kazanıyor ama hiç olumlu kullanamıyor ki ikinci yarıda başımız çok ağrıyacak aynı tempo sürerse. 11. dakikada Yannick Djalo ve Liedson işbirliği geriye düşürüyordu bizi ki ucuz yırttık. 2 dakika sonra 24-25 metreden serbest vuruş kazandık, Mutu sağolsun barajda bıraktı topu. 20'de Djalo yine geldi Frey'i geçemedi, burada da golden ucuz kurtulmuş olduk. İlk yarıda yarım saatlik bölümde Fiorentina sahada yok, Sporting oynuyor biz seyrediyoruz. 34'te Montolivo'nun faulu sonrası 21-22 metreden serbest vuruş kazandı Sporting ve Moutinho golünü attı bu duran topta. Frey topa uçmadı ama havalanır gibi olup olduğu yere devrildi, amacı neydi bilmiyorum ama uçmayı başarsa belki çelecekti o topu. Golden 3 dakika sonra kontrayla geldi Sporting ve aceleye gelen şutu Frey çıkardı, biraz daha pas yapsalar 2-0 öne geçeceklerdi. İlk yarının bitimine doğru giderken 41'de 30 metre civarı bir uzaklıktan duran top kazandık, Vargas'ın gerilip de uzak mesafeden gol atma denemesi tatlı bir hayal olarak kaldı. İlk yarı da böylece bitmiş oldu, Comotto'nun aksaması, Gobbi'nin yokları oynaması derken nasıl bir ikinci yarı beni/bizi bekliyor bilmiyorum.. İlk yarı için bu kadar şey bile yoktu konuşmak için, o kadar kötüyüz, o kadar umutsuz oynuyoruz ki tek umut ikinci yarı oyuna girmesi şart olan wonderkid Jovetic. Başka türlü kurtulmaz bu takım..

2 yorum:

Ögeday Karabulut dedi ki...

Fiorentina ile buraya kadar. 3 oldu canım kuponları tek başına yatırıyor. Geçen sene Werder Bremen belası vardı bu şekil bırakınca düzeldiydi Fiorentina için de aynı totem olur umarım.

Ozan dedi ki...

rustavi de şifreliydi yaw, izleyemedim maçı :(

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO