28.08.2009

Orhan Ayhan

Uzun yıllar oldu radyodan maç yayını takip etmeyeli. Bugün Talinn - Galatasaray maçını dışarıda izledikten sonra eve doğru gelirken Radyo-d'den Fenerbahçe - Sion maçını dinledim. Tanıdık bir ses yoktu fakat saçmalamaları oldukça tanıdıktı. Özellikle yıllar önce Emre Tilev radyo spikeriyken her gol pozisyonunda kalenin ölçülerinin 7.32 - 2.44 olduğunu ısrarla belirtirdi.

Herneyse, benim bahsedeceğim radyo spikeri ise bu aralar boks ve bilimum kavga dövüş maçlarını yorumlayan Orhan Ayhan.Kendisi maç dışında gördüğü herşeyi bizlere iletir. 90'lı yıllardan aklımda kalan bir radyo yayını aşşağı yukarı şöyleydi :

- Evet sayın dinleyiciler maçın yedinci dakikasındayız. Takımlar iyi mücadele ediyor. Stadın çevresindeki binaların balkonlarında ve çatılarında insanlar maçı izliyor. Hava şartları futbol oynamaya çok müsait, yemyeşil bir saha, rüzgar yok, hakemler zaten ağları kontrol ettiler, korner bayrakları yerinde ve bu arada gol oldu sayın dinleyiciler. 19xx* yılında da böyle bir gol olmuştu ama o zaman mevsim kıştı, yağış vardı.


o zamanlar Radyo-1'den dinleyebiliyoruz maçı, internet zaten yok televizyonda da söylenmiyor o kadar sıklıkla. Kurbanlık koyun gibi bekliyoruz kim gol attı söylesin diye, kedinin ciğere baktığı gibi bakıyoruz radyoya, ama söylemiyor.

35. dakikada öğrenmiştik kim gol attı diye.
O ana kadar maçın yapıldığı şehrin bitki örtüsünden, sanayisine kadar dinledik.

Bu arada, bugün hem d-smart yayınlarında, hem de dönüşte dinlediğim radyo yayınlarındaki bütün spikerler Galatasaray ve Fenerbahçe'nin beraberliği kabul etmemesini, hem ülke hem de takım puanı açısından çok önemli olduğunu üstüne basa basa vurguladılar. pclion bahsetmişti, bu sene sistem değişti, takım puanı için turu geçmek önemli diye. Keşke biraz araştırsalarmış.

4 yorum:

Unknown dedi ki...

istanbul a hiç gitmediğim halde, inönü nün kale arkası nın dolmabahçe sarayı na baktığını yaklaşık 12 yaşımdan beri Orhan Ayhan sayesinde biliyorum

Kaan Eren dedi ki...

Daum da yanlış biliyormuş demekki.

çağlar mercan dedi ki...

orhan ayhan moda defilesi gibi sunar maçları."İzmir'de istanbulun akine yazdan kalmabir gün var sayın seyirciler, Galatasaray sahaya parçalı forma, kırmızı şort ile çıkarken altay sahaya düz beyaz formalar ile çıktı, bu arada tugay biraz önce kazanılan penaltıyı gole çevirdi..."
ölümdür orhan ayhanmaç dinlemesi 90dk boyunca bir kez olsun sölemez maçın skorunu!!!

M.T dedi ki...

Kim ne derse desin Orhan Ayhan bir duayendir. O'nun kadar yıllarımızı verebiliriz bu işe umarım.

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO