18.08.2008

Süper Kupa 2008 : Galatasaray 2-1 Kayserispor

Sezonun ilk kupasını aldık, iyi de bir oyun sergilendi ikinci yarı. Ancak ilk yarı hakkında sayfalar dolusu yazmak, hiç durmadan birşeyler sıralamak istiyorum aslında. Bükreş maçının üstüne bu kadar kötü ve başarısız bir oyunu kimse beklemiyordu. Öyle bir ilk devre oynandı ki Duisburg'da, son yıllarda böyle sıkıcı ve saçma bir maç görmemişti Türk futbolu. Kayseri bile çift forvetle üstümüze gelirken bizde Meira ceza sahasının önünden ayrılmıyordu. İlk yarıda bir iki cılız vuruştan başka şut çekememiş olmamız da sanırım bu başarısız oyun anlayışının belgesiydi. Barış-Ayhan-Topal aynı anda olmuyor, bunda ısrar edilmesi anlamsız, gerçi Arda ve Kewell oynayınca Ayhan ve Barış çoğunlukla yedek kalacak ama yine de ben Topal'a partner olarak Ayhan veya Barış'ı gördüğüm zaman huzursuz olacağım.

İlk yarının en önemli problemi buydu kısaca. Takımın aşırı korkak oyunu, rakibin üstüne gitmeye çekinmesi ve dahası pres bile yapamıyor oluşu. Neyse ki ikinci yarı için geri dönüldüğünde pres ve hücum futbolu geri döndü, bunlarla birlikte de Şampiyon Galatasaray da geri dönmüş oldu ve ünvanının hakkını veren bir oyunla skoru 2-0 yaptı. Burada Kewell için ayrı bir post geleceği için maç yazısında abartıp konuşmaya gerek yok. Barış o kadar kötü ve vasattı ki oyundan çıktığı anda gelen gol doğrusu hiç sürpriz olmadı.
Hasan Şaş'a da gelmek istiyorum. İlk yarı tamamen rakibin etkili elemanı rolündeydi, her topu alışında başarısız çalım girişimleri ile topu Kayserispor'lu oyunculara kaptırdı. İkinci yarıda asist yapmış olsa da bu ilk yarıdaki başarısız ve rezalet oyununun önüne geçmemeli. Bu kadar aşırı çalım atmanın mantığı olmamalı. Geçen yıl bu kadar değildi bu adam, aniden niye coştu da yine seri çalımlara başladı anlamak çok zor.

Kupa böylece 3. yılın sonunda üç farklı büyüğün oldu. Umarım bu kupa da üç büyüklerin arasında gidip gelmez, arada bir çıkan kupa şampiyonları da kazanırlar da değer katarlar kupaya. Yoksa daha şimdiden büyüklerin eğlencesine aldığı sıradan bir kupa olarak görmeye başladı bazı gereksiz kesimler.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Fotomacin basligi tam oturmus:

Kusura bakma Bolt senden de hızlısı var

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO